09 dec. 2022 | 06:30

Informația dimineții pentru milioane de pensionari, ei sunt cei mai oropsiți: cele mai mici pensii, confirmate oficial

ACTUALITATE
Informația dimineții pentru milioane de pensionari, ei sunt cei mai oropsiți: cele mai mici pensii, confirmate oficial

Pensionarii români se confruntă cu o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar și nu ajută nici faptul că situația lor este exploatată în scop electoral de aproape orice partid politic pe care l-am văzut la Parlament. La fel de frustrante sunt diferențele fabuloase dintre categoriile de pensionari.

Deși, în teorie, pensiile sunt calculate identic în fiecare colț al României, dintotdeauna au existat discrepanțe teribile de la o regiune la alta a țării. Nu de alta, dar pensiile sunt o consecință a salariilor din timpul perioadei de angajat, iar acestea nu au fost niciodată la fel. Chiar și așa, este trist că nu le-ai recomanda nici dușmanilor să locuiască în Botoșani, unde pensia medie este de 1409 lei pe lună, cea mai mică din România.

Spune-mi unde muncești, ca să-ți spun cât de sărac o să fii la bătrânețe

În Botoșani, un pensionar trăiește în medie cu 46 de lei pe zi sau 1409 lei pe lună, cele mai mici valori din România. Foarte mici, la distanță infimă, sunt pensiile din Giurgiu, cu o medie de 1419 lei pe lună și din Vrancea, cu 1427 lei.

Cele mai mari valori, din extrema cealaltă, sunt înregistrate la Hunedoara, în mod surprinzător. În acest județ, media este de 2354 de lei pe lună, la fel ca în Brașov. Până și în București pensionarii câștigă mai puțin în medie, doar 2249 de lei. În teorie, în contextul majorării cu 12,5% a punctului de pensie de la 1 ianuarie 2023, vor beneficia de o majorare atât cei cu pensii mari, cât și cei cu pensii infime.

Dacă luăm ca referință situația din Botoșani, la nivel mediu, va fi vorba de 176 de lei în plus la pensie. În Hunedoara, unde tocmai am spus că sunt cele mai mari pensii din România, creșterea medie va fi de 295 de lei, conform datelor analizate de Antena 3, pornind de la datele disponibile în mod public.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele