Incendiu violent la cinci case în Giurgiu. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică

Incendiu violent la cinci case în Giurgiu. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă, 26 martie, în orașul Giurgiu. Cinci case de pe două străzi au luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului puternic. Trei femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 73 de ani, au suferit atacuri de panică. Toate cele cinci persoane sunt monitorizate de medicii aflați la fața locului.

Cinci case au luat foc în orașul Giurgiu

În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu de case pe străzile Gorneni şi Uzunu din municipiul Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, două ambulanţe SAJ şi o cisternă cu apă de la Apă Service, a transmis purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Pompierii din Giurgiu ajunşi la faţa locului au constatat că focul se manifesta la cinci case, extinderea flăcărilor fiind favorizată de vânt.

Trei femei şi doi bărbaţi au suferit atacuri de panică, motiv pentru care primesc îngrijiri medicale de urgenţă.

Incendiu cu pagube însemnate

Tot în județul Giurgiu, un incendiu de proporții s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o gospodărie din localitatea Câmpurelu. Focul a pornit din camera centralei termice și s-a extins rapid la bucătărie și la anexele în care se aflau zeci de butelii. Au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, potrivit ISU Giurgiu.

Pericol mare de explozie

Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătrați. În orice moment se putea produce o explozie deoarece într-una din anexe erau depozitate în jur de 30 de butelii. Echipajele de intervenție s-au luptat cu flăcările patru ore, iar daunele sunt însemnate, dar au reușit să salveze restul locuinței.

„Au ars camera centralei termice, bucătăria cu mobilierul și electrocasnicele din interior, panouri solare, circa două tone de cereale, dar și alte bunuri depozitate în anexe”, au precizat reprezentanții ISU.

Se pare că incendiul a fost declanșat de coșul de fum care nu era curățat de funingine, a explicat ISU Giurgiu.

Mesaj transmis de ISU Giurgiu pentru populație

Din cauza numărului mare de astfel de incendii, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu reamintesc cât de importante sunt verificarea și curățarea coșurilor de fum. Potrivit ISU, nu trebuie să „prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.)”.

Citește și: