Incendiu la cea mai mare uzină chimică a Rusiei. Imaginile cu flăcările uriașe au fost distribuite masiv pe internet

Incendiu la cea mai mare uzină chimică a Rusiei. Imaginile cu flăcările uriașe au fost distribuite masiv pe internet

Un incendiu uriaș a izbucnit la cea mai mare uzină chimică a Rusiei. Imaginile surprinse la fața locului arată fumul gros care iese din fabrica Dmitrievsky, situată în orașul Kineshma, la aproximativ 40o de kilometri est de capitala Moscova. Uzina este cel mai mare producător de solvenți chimici din țară și se află la aproximativ 950 km de granița cu Ucraina.

Al doilea incendiu misterios în Rusia. Arde cea mai mare uzină chimică a țării

Incendiu masiv la cea mai mare uzină chimică din Rusia, la doar câteva ore după ce o instituție militară a luat foc, omorând șapte persoane. În prezent, nu se știe ce a provocat incendiul, dar are loc în aceeași zi în care a luat foc Institutul de Cercetare pentru rachete din Rusia. Cel puțin șapte oameni și-au pierdut viața și alți 30 au fost răniți.

Ce este fabrica Dmitrievsky

Uzina chimică Dmitrievsky se descrie ca fiind cel mai mare producător de acetat de butil și solvenți industriali din Rusia și Europa de Est. De asemenea, este furnizorul unei game largi de produse chimice și petrochimice în Federația Rusă și în lume. Produsele sale sunt folosite în industria vopselei și lacurilor, cauciucului, pielii și alimentației. Imaginile cu flăcările au fost distribuite masiv pe rețelele sociale, dar autoritățile încă nu au confirmat dacă există victime, scrie The Mirror.

Acoperișul Institutului de Cercetare pentru rachete s-a prăbușit

Cel puțin sase persoane au murit în incendiul izbucnit, joi, 21 aprilie, la Institutul Central de Cercetare al Trupelor de Apărare Aerospațială din Rusia. Clădirea este amplasată pe strada Afanasy Nikitin din centrul orașului Tver, în apropiere de Moscova. Mai mulți angajați ai institutului au fost nevoiți să sară pe geamurile de la etajele superioare, din cauza flăcărilor care au cuprins 1.000 de metri pătrați de spațiu.

Nori groși de fum și flăcări uriașe

În filmările făcute la fața locului, care au circulat pe reţelele sociale rusești, se observă o coloană groasă de fum şi flăcări ieşind pe ferestre. Pentru stingerea focului au fost trimise mai mulți pompieri și un elicopter. Acoperișul clădirii s-a prăbușit.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ambulanței, „unele dintre victime au inhalat fum, altele au avut vânătăi și răni, în timp ce mulți au sărit de la ferestre”. Personalul instituției științifice a Ministerului rus al Apărării a fost evacuat de salvatori. În acest loc au fost construite rachetele Iskander înainte de a fi utilizate în Ucraina.

Citește și: