Incendiu de proporții la o hală din Timișoara. Cetățenii, avertizați prin RO-Alert. Degajări mari de fum

Incendiu de proporții la o hală din Timișoara. Cetățenii, avertizați prin RO-Alert. Degajări mari de fum

Incendiu de proporții la o hală din Timișoara. Aproximativ 1.600 de metri pătrați ard. Pompierii intervin cu 12 autospeciale de stingere. La fața locului a sosit și o ambulanță SMURD. Totodată, autoritățile au cerut ajutor de la ISU Arad, care a venit în sprijin cu 3 autospeciale de stingere.

Incendiu la o hală din Timișoara. Fumul se vede de la 5 km depărtare

UPDATE 20:10 – Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă, au comunicat autoritățile.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.600 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare. La fața locului, pompierii timișeni intervin cu 12 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj CBRN și 1 ambulanță SMURD.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijin au fost alocate alte 3 autospeciale de stingere de la ISU Arad.

De asemenea, în sprijin acționează și 3 servicii voluntare pentru situații de urgență. Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

La acest moment, colegii noștri execută acțiuni specifice pentru localizarea și stingerea flăcărilor. Misiunea este în dinamică”, au transmis autoritățile.

Flăcările au cuprins o hală din incinta fostei fabrici de țigări deținute de Zaher Iskandarani. Se pare că focul a pornit dintr-o zonă în care erau depozitate aparate pentru jocuri de noroc.

Fumul este vizibil de la 5 kilometri depărtare, iar autoritățile avertizează timișorenii care locuiesc în cartierul Ronaț să închidă ușile și ferestrele, dar și gurile de aerisire.

Foto: ISU Timiș

Citește și: