Incendiu de proporții în Târgu Mureș. Două case și un laborator de analize au fost cuprinse de flăcări

Incendiu de proporții în Târgu Mureș. Două case și un laborator de analize au fost cuprinse de flăcări

S-a dat alerta la Târgu Mureș, în a doua zi de Paște. Două case, un atelier de tâmplărie şi un laborator de analize, au luat foc. Suprafața totală care a fost afectată atinge nu mai puțin de 300 de metri pătrați.

Panică la Târgu Mureș. Mai multe case și un laborator de analize au luat foc, în a doua zi de Paște

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident. Cele două persoane aflate în permietrul afectat au fost evacuate la timp. Un om din casele cuprinse de flăcări era imobilizat în scaun cu rotile. Acesta a început să țipă când a văzut flăcările, iar vecinii săi l-au auzit și au reușit să îl evacueze la timp.

Potrivit primelor date din anchetă, aceștia au fost cei care au sunat la 112 și au apelat la ajutorul autorităților. Totodată, potrivit acelorași informații, flăcările ar fi izbucnit de la atelierul de tâmplărie, în urma unui scurtcircuit.

„Au fost evacuate și două persoane dintre care o persoană de sex masculin imobilizată în scaun cu rotile împreună cu soția lui. Ambii peste 65 de ani. Incendiul s-a propagat și la o casă de locuit cu etaj iar la parterul acelei case de locuit își desfășoară activitatea și un laborator de analize medicale și exista pericolul propagării incendiului și la o clinică de analize medicale care era lipită de aceste construcții”, a declarat Mihai Gaghy, comandant Detaşamentul de pompieri Târgu Mureş.

Incendiu puternic, la Halele Centrale din Ploieşti. Două persoane s-au intoxicat cu fum

De altfel, un incendiu puternic a avut loc și ieri, la Halele Centrale din Ploiești, județul Prahova. Doi oameni s-au intoxicat din cauza fumului, dar au refuzat transportul la spital.

Incendiul cuprinsese o suprafață de 70 de metri pătrați în incinta Halelor Centrale, aripa cu acces din strada Vasile Milea.

La fața locului au fost mobilizate 6 echipaje de stingere, una de descarcerare, o autoscară și o ambulanță. Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum. Nu mai există pericol de extindere.

Autoritățile au declarat că ardeau mai multe mase plastice, respectiv ambalaje. Două persoane s-au intoxicat cu fum, dar refuză transportul la spital.

 

 

Citește și:
Etichete: