Explozie puternică la internatul unui liceu din Hunedoara. Pompierii au intervenit de urgență

Explozie puternică la internatul unui liceu din Hunedoara. Pompierii au intervenit de urgență

O explozie puternică urmată de incendiu a avut loc, duminică seară, la internatul unui liceu din judeţul Hunedoara. Cinci persoane au fost evacuate, una dintre ele suferind un atac de panică. Pompierii au intervenit rapid pentru a stinge focul declanșat la internatul liceului din Călan.

Explozie urmată de incendiu la internatul unui liceu din Hunedoara

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, s-a produs o explozie urmată de incendiu la internatul liceului din Călan. La fața locului au acționat Detașamentul de Pompieri Hunedoara si PL Bretea Română cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară pentru intervenții la înălțime, un echipaj SMURD și un echipaj al SAJ. La sosirea forțelor de intervenție, o cameră era inundată cu fum, iar cinci persoane au fost evacuate din interiorul imobilului. Proprietara clădirii, o femeie de 48 de ani, a primit asistență medicală din partea SAJ, deoarece a suferit un atac de panică.

Cinci persoane au fost evacuate din calea flăcărilor

Explozia puternică a fost cauzată de acumulările de gaze dintr-o cameră a internatului din orașul hunedorean Călan. Din fericire, un voluntar care își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara se afla în apropiere, în momentul producerii incidentului. Localnicul a intervenit cu un stingător, reușind să lichideze focul.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, în această seară, în internatul liceului din Călan. Detaşamentul de Pompieri Hunedoara şi PL Bretea Română s-au mobilizat urgent cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autoscară pentru intervenţii la înălţime. De asemenea, la locul indicat au ajuns un echipaj SMURD şi un echipaj al SAJ.

Din fericire, un voluntar ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara se afla în zonă în momentul producerii incidentului. Acesta a intervenit, fără să stea pe gânduri, cu un stingător, reuşind să lichideze incendiul. La sosirea forţelor, camera era inundată cu fum, iar pompierii au evacuat cinci persoane din interiorul imobilului”, a transmis ISU Hunedoara.

Salvatorii au reușit să afle cauza producerii exploziei puternice. De vină au fost acumulările de gaze într-o cameră a internatului. Incendii au izbucnit și înainte de Paște. Sâmbătă, de pildă, o bătrână a murit pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. Cadavrul ei a fost găsit carbonizat într-o rulotă de către pompieri. Au intervenit două echipaje de stingere cu apă şi spumă, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă la mai multe locuinţe aflate în apropiere, potrivit ISU Vâlcea.

Citește și: