21 apr. 2022 | 20:18

Incendiu violent în județul Suceava. O persoană a murit şi alte trei au suferit răni

ULTIMA ORĂ
Incendiu violent în județul Suceava. O persoană a murit şi alte trei au suferit răni

Un incendiu de proporții a izbucnit, joi după-amiază, 21 aprilie, în localitatea suceveană Burla. Flăcările violente se manifestă la nivelul unei gospodării și la mai multe anexe din vecinătate. Acționează la fața locului pompieri militari și civili, cu cinci autospeciale de stingere. Din cauza pericolului de propagare a focului, au fost suplimentate echipajele de salvare. Potrivit ISU Suceava, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale. Din păcate, o victimă a decedat.

Incendiu într-o localitate din Suceava

O femeie, în vârstă de 68 de ani, a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Pe fondul unor comorbidități, aceasta a întrat în stop cardiorespirator. În ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor, după aproximativ o oră, victima a fost declarată decedată.

O femeie a murit

O persoană a murit şi alte trei au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul incendiului izbucnit la o gospodărie din localitatea Burla, județul Suceava. Potrivit autorităților locale, la faţa locului au intervenit pompierii militari şi civili, cu cinci autospeciale de stingere. La sosirea salvatorilor, flăcările se manifestau la o casă şi la mai multe anexe din vecinătate.

Foto Bucovina Media

Foto Bucovina Media

Una dintre victime a fost transportată la spital

Cât timp pompierii s-au luptat cu focul, patru persoane au primit îngrijiri medicale, una dintre acestea fiind preluată de către un echipaj SMURD şi dusă la spital. O altă victimă, o femeie de 68 de ani, a fost preluată de un echipaj SAJ, însă, din cauza unor afecţiuni preexistente, bătrâna a intrat în stop cardiorespirator şi a murit. În ciuda manevrelor de resuscitare, care au durat o oră, a fost declarată decedată.

Alte două persoane au refuzat transportul la unitatea spitalicească. Pompierii suceveni lucrează pentru lichidarea focarelor ascunse şi îndepărtarea efectelor negative produse de incendiu.

Cadavru carbonizat în Cluj din cauza flăcărilor

Situație similară și în județul Cluj. Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, la un incendiu care a afectat o locuință din localitatea Călățele, potrivit reprezentanților ISU. Apelul de urgență a fost dat în jurul orei 00:54, iar la fața locului s-au deplasat o autospecială și un echipaj SAJ.

Care a fost cauza incendiului în care și-a pierdut viața un bărbat

Pompierii au găsit casa cuprinsă de flăcări, formând imediat dispozitive de stingere pentru a pătrunde înăuntru. Din nefericire, au descoperit cadavrul carbonizat al unui bărbat de aproximativ 50 de ani. Cauza probabilă a tragediei este efectul termic al burlanului metalic, au transmis pompierii clujeni.