08 mart. 2022 | 15:25

Îmbrăcată în aur, ar putea fi cea mai scumpă mașină: de ce a confiscat-o Poliția

ACTUALITATE
Îmbrăcată în aur, ar putea fi cea mai scumpă mașină: de ce a confiscat-o Poliția

Conducerea unei supermașini complet modificată fără asigurare sau fără plata taxelor de drum este însăși definiția „ieftinului”.

În Marea Britanie, acest tip de comportament se termină de obicei cu poliția care confiscă mașina și o scoate de pe drum până când proprietarul rezolvă problema. După cum a arătat cazul escrocului Simon Leviev, nu tot ceea ce strălucește pe rețelele sociale și pe aplicațiile de dating este de aur. Un exemplu mai recent ar putea fi cel al unui presupus milionar influent slash muzician slash antreprenor din Marea Britanie, care și-a luat McLaren-ul incredibil de sclipitor din cel mai stupid – și cel mai ieftin – motiv: nu avea asigurare pentru asta.

Acest influencer este Pooyan Mokhtari, născut în Iran, care se mândrește cu o bază de urmăritori pe Instagram de aproape 6 milioane de oameni și reia intrări precum fondatorul PM Caviar, care înseamnă Persian Caviar, „cel mai bun caviar din lume”. Feed-ul lui seamănă cu cel al lui Leviev, deși, probabil, acolo se oprește asemănarea: își arată super-mașinile, plimbările cu elicopterul și întâlnirile cu celebrități.

O altfel de mașină

Acesta are o slăbiciune pentru vehiculele placate cu aur, iar cel mai recent vehicul al său este un McLaren Senna pe care l-a luat în octombrie anul trecut. După cum s-a asigurat să arate pe rețelele sociale, este personalizat și făcut pe comandă. Dar ceea ce Senna nu avea, cel puțin până pe 25 februarie, era o asigurare: poliția din Kent l-a oprit în drum spre Tunelul Canalului Mânecii, de unde ar fi fost expediat la Milano, Italia.

Poliția confirmă pentru The Sun că „șoferului i s-a oferit posibilitatea de a asigura asigurarea vehiculului, dar nu a putut face acest lucru”, așa că Senna a fost confiscat. Potrivit tabloidului, urma să petreacă săptămâna viitoare într-o curte de recuperare, înainte ca Mokhtari să rezolve asigurarea.

Ca în orice poveste de basm, există un sfârșit fericit: modelul de aur circulă acum legal și se bucură de viața fabuloasă din Paris, Franța. Este mai mult decât au primit alți proprietari de super și hipermașini din Marea Britanie, dintre care unii și-au văzut cursele scumpe trimise la concasor pentru neglijeri aparent banale.