McLaren și Volkswagen discută despre Formula 1: cine ar putea reprezenta gigantul german

McLaren și Volkswagen discută despre Formula 1: cine ar putea reprezenta gigantul german

McLaren și Grupul Volkswagen au negociat o viitoare participare în Formula 1 a constructorului german.

VW a spus că va decide luna viitoare dacă mărcile Audi, Porsche vor participa sau nu.

McLaren a discutat cu Grupul Volkswagen, ale cărui mărci Audi și Porsche au fost legate de viitoarea intrare în Formula 1, dar nu s-a convenit nimic, potrivit șefului echipei Zak Brown.

Consiliul de supraveghere al Volkswagen va decide la sfârșitul lunii februarie dacă atât Audi, cât și marca de lux Porsche vor intra în acest sport, a raportat ziarul german F.A.Z.

Anul trecut au existat zvonuri cu privire la un posibil parteneriat între Audi și McLaren, dar nu s-a ales nimic cu acele zvonuri.

„Am auzit că Volkswagen vor face ceva cu Red Bull în fața Porsche”, a spus Brown reporterilor de la fabrica McLaren.

„Cred că au vorbit cu o mână de oameni de pe grilă și, după cum vă puteți imagina, am avut conversații, dar pe termen scurt și mediu suntem foarte fericiți unde suntem.”

Volkswagen tatonează piața

McLaren utilizează în prezent motoare furnizate de Mercedes, iar Brown a spus că acest lucru nu se va schimba până când va fi introdus un nou motor în 2026.

Red Bull a preluat proprietatea intelectuală a Honda în urma plecării producătorului japonez la sfârșitul sezonului trecut și își înființează propria companie de propulsie.

Acordul cu Honda acoperă durata vieții motorului, care va dura din acest an până când va fi introdusă următoarea generație de unități de putere.

Brown a spus că McLaren va aștepta și va vedea dacă mărcile Volkswagen decid să facă pasul sau nu.

„Cred că nu s-a decis definitiv și dacă ei vor intra, avem un contract cu Mercedes pe acest termen”, a adăugat americanul.

„Bineînțeles că vom evalua unde suntem și cine face acest sport și vom lua o decizie cu privire la ce vom face în 2026 în timp util.”

Citește și: