Imaginile care arată ce se întâmplă cu Insula Șerpilor. Armata ucraineană a făcut anunțul

Imaginile care arată ce se întâmplă cu Insula Șerpilor. Armata ucraineană a făcut anunțul

Armata ucraineană a declarat că a lansat atacuri aeriene pe insula Zmiinyi, cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor, provocând „pierderi semnificative” forțelor rusești. Într-o adresă video postată pe Facebook, comandamentul operațional de sud al armatei a declarat că a folosit „lovituri țintite cu utilizarea de diverse forțe” pe insulă.

Cum arată acum Insula Șerpilor

Comandamentul a adăugat:

„Insula Zmiinyi a primit o lovitură concentrată cu utilizarea diferitelor forțe și metode de distrugere. Trupele rusești staționate pe insulă au suferit „pierderi semnificative”. Operațiunea militară continuă și necesită tăcere informativă până la încheierea ei.

Moscova a susținut că a respins atacul „nebunesc”, în urma căruia Ucraina „a plănuit să efectueze focuri masive de aer și artilerie… înainte de a debarca și captura insula”.

Într-o actualizare postată pe canalul său Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat

„La 20 iunie, la ora 5 dimineața, regimul de la Kiev a întreprins o altă încercare nebună de a pune stăpânire pe Insula Șerpilor. Aceasta este o altă „victorie” falsă a armatei ucrainene.

Ministerul a precizat că 15 drone ucrainene de atac și de recunoaștere au luat parte la atacul aerian, în timp ce lansatoare de rachete și obuziere au tras asupra insulei, 13 drone fiind doborâte.

Armata rusă, pierderi semnificative

În plus, armata ucraineană a eliminat 26 de soldați ruși, a distrus un tanc inamic și un vehicul blindat multifuncțional cu șenile în sudul Ucrainei.

„Unitățile noastre continuă să distrugă inamicul și să îl împingă înapoi spre est. În această dimineață, o pereche de elicoptere a lovit un grup de trupe inamice și echipamente militare.

Unitățile de rachete și artilerie au finalizat mai mult de 100 de misiuni de foc. Rezultatele nu au fost încă verificate, dar, începând din această dimineață, se știe deja că 26 de raiduri au fost eliminate.

Un tanc inamic, un vehicul blindat multifuncțional cu șenile, trei vehicule blindate și patru camioane nu vor mai face rău poporului ucrainean„, a precizat Comandamentul Operațional Sudic.

Între timp, grupul naval rusesc din Marea Neagră a rămas neschimbat. La data de 20 iunie 2022, cinci nave de război inamice, patru nave de debarcare mari și un submarin se aflau în partea de nord-vest a Mării Negre.

Citește și: