Imagini din Satelit. Ce au făcut rușii cu Insula Șerpilor. Fotografiile dezvăluie totul

Imagini din Satelit. Ce au făcut rușii cu Insula Șerpilor. Fotografiile dezvăluie totul

Fotografiile din satelit arată că armata rusă fortifică masiv Insula Șerpilor, care este crucială pentru Moscova în controlul rutelor de transport maritim din Marea Neagră.

Insula Șarpelui este puternic fortificată de ruși

Forțele rusești își consolidează poziția pe Insula Șerpilor, care este importantă din punct de vedere strategic pentru controlul rutelor de transport maritim din Marea Neagră.

Acolo au fost capturate sisteme antirachetă, tranșee și depozite de combustibil, potrivit unor imagini din satelit realizate la 14 iunie și publicate de un specialist britanic în recunoaștere aeriană pe contul său de Twitter.

Una dintre imagini a fost realizată de „Planet”, un sistem de peste 200 de sateliți de observație, care fotografiază zilnic Pământul.

Analizând fotografia insulei șerpilor, un fost parașutist al Forțelor Aeriene Regale Britanice și specialist în recunoaștere aeriană a identificat diferitele instalații construite sau aduse de ruși pe insulă.

Printre acestea se numără tranșee, poziții de apărare de coastă, vehicule, instalații radar, depozite de combustibil și camuflaj militar.


Potrivit administratorului contului OSINT-88, în prezent, pe Insula Șarpelui se află peste 17 vehicule și sisteme de apărare aeriană rusești.

Insula Șerpilor a căzut în fața Rusiei în prima zi a invaziei. Insula Șerpilor are o importanță strategică, deoarece o bază militară consolidată acolo ar domina o zonă de sute de kilometri.


Până în prezent, Moscova nu a reușit să își consolideze poziția pe insulă pentru a-și asigura apărarea împotriva atacurilor aeriene și a dronelor ucrainene. Dar nici măcar Ucraina, care are o capacitate navală limitată, nu poate aduna suficientă forță militară pentru a recâștiga controlul și a menține insula.

 

Citește și: