Hyundai investește în baterii: parteneriatul care îi acordă un avantaj

Hyundai investește în baterii: parteneriatul care îi acordă un avantaj

Hyundai a semnat un parteneriat care îi va consolida poziția pe segmentul dedicat dezvoltării de baterii auto.

Hyundai colaborează cu compania de calculatoare cuantice IonQ pentru dezvoltarea bateriilor. Mai mult, noul parteneriat va viza performanța, costurile și siguranța bateriilor cu litiu.

Producătorul de calculatoare cuantice IonQ a declarat că este în parteneriat cu Hyundai pentru a folosi computere cuantice pentru a dezvolta baterii mai eficiente.

Parteneriatul va crea un model de chimie a bateriilor pentru a simula structura și energia oxidului de litiu, pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței, costurilor și siguranței bateriilor cu litiu, a spus IonQ.

Cercetătorii cred că computerele cuantice ar putea funcționa de milioane de ori mai repede decât supercalculatoarele avansate de astăzi, ceea ce ar putea face sarcini precum cartografierea structurilor moleculare complexe și a reacțiilor chimice mult mai rapide.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, computerele cuantice trebuie încă să se extindă în continuare, spun experții. În ciuda acestui fapt, companiile, de la bănci până la companiile farmaceutice, testează diferite moduri de a începe să utilizeze computerele cuantice pentru a fi pregătite pentru ziua în care acestea devin mai fiabile.

Hyundai investește masiv în baterii

Se preconizează că vehiculele electrice vor domina piața globală înainte de 2030, în comparație cu previziunile făcute în 2020, potrivit cărora mașinile ecologice ar fi fost de așteptat să reprezinte jumătate din vânzările de mașini noi în 2040.

Astfel, Hyundai a înființat un centru de dezvoltare a bateriilor sub divizia de dezvoltare a electrizării pentru a asigura tehnologia avansată a bateriilor și competitivitatea de bază în vehiculele electrice. Centrul are echipe pentru proiectarea bateriei, dezvoltarea performanței bateriei și altele.

În plus, centrul de cercetare și dezvoltare se va concentra și pe materii prime pentru baterii și semiconductori, deoarece se așteaptă ca acestea să devină mai importante alături de creșterea pe piețele globale de vehicule electrice și de vehicule autonome.

Compania a eficientizat centrul de cercetare și dezvoltare combinând echipe de management de proiect și echipe de dezvoltare pentru integrarea produselor pentru a accelera dezvoltarea EV.

Citește și: