Hyundai pregătește un SUV de lux: tot ce știm despre Hyundai Seven

Hyundai pregătește un SUV de lux: tot ce știm despre Hyundai Seven

Hyundai a prezentat conceptul în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, subliniind flexibilitatea designului posibilă de arhitectura sa dedicată vehiculului electric E-GMP.

Conceptul Seven de la Hyundai prezintă elementele pe care marca le-ar putea aduce la un crossover electric în 2024, cu un interior asemănător unui lounge, încărcare ultrarapidă și o autonomie de peste 483 km.

„Seven are o siluetă aerodinamică pură, divergentă instinctiv de la un SUV tipic”, a spus Hyundai într-un comunicat de presă. „Marginea joasă, anterioară, a capotei, o singură linie de acoperiș raționalizată și ampatamentul alungit comunică o ruptură clară față de SUV-urile tradiționale cu combustie internă.”

„Pardoseala plată permite Hyundai Motor să exploreze o alternativă la aranjamentele tradiționale pe rânduri de scaune, creând un aspect interior mai fluid”, a spus compania. „Ușile pentru vagon fără stâlp oferă o intrare grandioasă pentru a dezvălui un interior primitor, cu o dimensiune complet nouă a spațiului.”

Viitorul este caracterizat prin lux

Conceptul sugerează, de asemenea, viitorul condus autonom, cu capacitatea de a ascunde comenzile șoferului și de a crea un interior în stil lounge, cu scaune pivotante.

Unele dintre elementele de design mai practice vor intra probabil în producție atunci când Hyundai va lansa Ioniq 7.

Ioniq 7 va fi al treilea EV Ioniq după crossover-ul compact Ioniq 5 din acest an și sedanul de dimensiuni medii Ioniq 6 în 2023, conform cronologiei date anterior de producatorul auto.

Hyundai a făcut aluzie la caracteristicile lui Seven pe care le vizează Ioniq 7.

„Într-o situație reală cu un încărcător de 350 kW, Seven este capabil să se încarce de la 10% la 80% în aproximativ 20 de minute”, a spus compania.

Hyundai vrea să-și folosească tehnologia EV pentru a câștiga cotă de piață. Arhitectura bateriei de 800 de volți a Hyundai Motor Group este probabil să aibă printre cele mai rapide sisteme de încărcare de pe piață.

Conceptul Seven demonstrează viziunea creativă a Hyundai și dezvoltarea tehnologică avansată pentru viitorul nostru de mobilitate electrificată”, a declarat Jose Muñoz, CEO Hyundai Motor America de Nord. „Spațiul său interior inovator, sistemul de propulsie ecologic și tehnologiile de ultimă oră de siguranță și confort dezvăluie un viitor interesant pentru clienții SUV-ului Hyundai”.

Citește și: