Epic continuă să crească: ce recorduri a atins magazinul virtual

Epic continuă să crească: ce recorduri a atins magazinul virtual

Epic Games spune că acum există peste 500 de milioane de conturi pe platformă.

Multe dintre acestea sunt folosite pentru a cumpăra și a juca jocuri pentru computer, iar conturile sunt, de asemenea, utilizate pe console și dispozitive mobile pentru Fortnite și Rocket League.

Cei care joacă Fortnite pe consolă, de exemplu, nu trebuie să-și creeze un cont Epic complet. În schimb, vor avea un cont Epic Games „fără nume” care nu are propriul nume afișat sau o adresă de e-mail atașată. Fortnite avea peste 350 de milioane de jucători înregistrați în mai 2020, iar aceștia par să constituie o proporție semnificativă din acea cifră de 500 de milioane.

Magazinul Epic Games a atins peste 194 de milioane de utilizatori în 2021, o creștere cu 34 de milioane față de anul precedent. Compania a spus că „utilizatorii activi zilnic au atins un vârf de 31,1 milioane, iar utilizatorii concurenți de vârf au ajuns la 13,2 milioane”, în timp ce în decembrie erau 62 de milioane de utilizatori activi lunar.

Jocuri gratuite

Compania a investit masiv în programul său de jocuri gratuite pentru PC, care va continua cel puțin pentru restul acestui an. Documentele care au apărut în urma bătăliei juridice a Epic cu Apple au arătat că a cheltuit sute de milioane de dolari pentru acest demers. Anul trecut, Epic a oferit 89 de titluri diferite și 765 de milioane de jocuri gratuite în total.

Oferirea gratuită a Grand Theft Auto V a adus 7 milioane de noi utilizatori Epic Games Store într-o singură zi, iar trecerea Rocket League la un model free-to-play a sporit și numărul de utilizatori.

Jucătorii au cheltuit în jur de 840 de milioane de dolari în magazin în 2021, o creștere cu 20% față de 2020. Puțin peste o treime din aceasta a fost cheltuită pentru jocuri de la terți. Cele mai mari titluri terțe de pe magazin au fost Final Fantasy VII Remake Intergrade, Hitman 3, Far Cry 6, Genshin Impact, Darkest Dungeon, Kena: Bridge of Spirits, Chivalry 2 și GTA V.

Între timp, Epic spune că au avut loc peste 6 milioane de descărcări ale lui Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience pe PlayStation 5 și Xbox Series X/S în două luni. Demo-ul tehnic, care merită testat, arată ce poate face UE5. De asemenea, a existat o creștere cu 40% a numărului de descărcări Unreal Engine anul trecut, în timp ce Epic spune că 48% dintre jocurile de generație curentă anunțate sunt construite pe Unreal Engine.

Etichete: