11 ian. 2022 | 12:55

Honor Magic V face concurență Samsung la secțiunea fold: ce aduce nou acest telefon

ACTUALITATE
Honor Magic V face concurență Samsung la secțiunea fold: ce aduce nou acest telefon

Trebuie să recunoaștem, 2022 este anul telefoanelor fold. Toți producătorii de terminale GSM se întrec, care mai de care, să aducă pe piață smartphone-ul pliabil perfect.

Unul dintre aceste exemple este Honor Magic V care, potrivit informațiilor pe care le avem, până în acest moment, ar putea să devină un adevărat succes în nișa sa. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla și, mai ales, cât de bine va fi primit de fanii telefoanelor fold.

Honor Magic V, primul smartphone fold (pliabil) echipat cu procesor Snapdragon 8 Gen 1

Noul telefon se laudă cu un procesor unic, în gama telefoanelor fold, și anume un Snapdragon 8 Gen 1, menit să acorde utilizatorului o mai mare încredere în sistemul mobil achiziționat.

Telefonul dispune de un display generos de 7,9 de inch care se poate rabata complet, pentru o protecție sporită. În acest mod, display-ul se redimensionează la 6,45 de inch, cu o rată de refresh (reîmprospătare) de 120 Hz. Mai mult, dispune de o rezoluție de 2560 x 1080 pixeli (21:9).

Ecranul rabatat se aseamănă destul de mult cu cel al unui telefon obișnuit, astfel că se simplifică procesul de tastare, însă și alte task-uri care, în cazul altor telefoane fold s-ar putea să devină un pic contraintuitive.

De altfel, Honor a punctat pe acest aspect, considerându-l extrem de important, în contextul în care cei mai mulți utilizatori sunt deja obișnuiți cu telefoanele clasice, nepliabile. Așadar, se poate spune că opțiunea fold este, pentru prima oară, un avantaj și nu un „handicap”.

În plus, se pare că această companie nu face compromisuri nici atunci când vorbim despre camerele foto/video, oferind trei camere de 50 MP, pe spate: principala, cu o focală de 13 mm (ultrawide), una secundară, cu o focală de 23 mm (de asemenea, wide) și încă una, obișnuită. Camera de selfie are, la rândul ei, 42 MP, ceea ce nu este deloc rău.

honor-magic-v

Cu 12 GB de memorie RAM, noul model Honor Magic V poate găzdui de la 256 GB, până la 512 GB de spațiu de stocare. Bateria este, de asemenea, una destul de bună: 4.750 mAh.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele