Hollywood-ul poate răsufla ușurat, Popcorn Time va deveni istorie: ce s-a întâmplat, de fapt

Hollywood-ul poate răsufla ușurat, Popcorn Time va deveni istorie: ce s-a întâmplat, de fapt

Atât Hollywood-ul, cât și giganții de streaming, pot să se relaxeze: cel mai mare dușman al lor, Popcorn Time, își va da obștescul sfârșit, după cum au anunțat chiar proprietarii celui mai mare site de piraterie cinematografică.

În anunțul lor, cei de la Popcorn Time au publicat, de asemenea, și un grafic al traficului, deloc îmbucurător pentru aceștia. Din câte se poate observa, acesta a scăzut considerabil, comparativ cu zilele sale de glorie. Ceea ce, în mod evident, poate să ducă la decizia închiderii acestei platforme.

Popcorn Time nu a oferit o explicație clară

Cu toate că se poate bănui care este motivul pentru care Popcorn Time a decis să capituleze, reprezentanții nu au oferit o explicație clară, ci au preferat să-și lase utilizatorii să tragă propriile concluzii, prin prisma graficului.

O astfel de decizie este ușor de înțeles. Atunci când vizualizările scad, riscul începe și el, să nu mai merite atât de mult.

Popcorn Time s-a lansat în anul 2014 și, încă de la lansare, a devenit un serviciu controversat, prin natura conținutului obținut ilegal. Ca să „se pună la adăpost”, aceștia au transformat, la scurt timp, site-ul în open source, astfel încât să nu riște vreun proces. Chiar și așa, nu înseamnă că dezvoltatorii nu ar fi putut să fie dați în judecată, chiar dacă și-au „luat mâna” de pe Popcorn Time. De unde și decizia recentă, cel mai probabil.

De-a lungul timpului, Popcorn Time a acționat pe post de „sperietoare de ciori” pentru giganții din streaming. Ba chiar, în 2015, reprezentanților Netflix le-a fost teamă că mulți dintre utilizatorii fideli ai platformei ar putea să migreze către acest serviciu gratuit, în încercarea de a viziona filme și seriale.

De menționat că serviciul gratuit (și ilegal), oferit de Popcorn Time, nu stoca, efectiv, nicio producție pe site, ci oferea link-uri. Cu alte cuvinte, metoda perfectă de a „arunca pisica moartă în curtea altuia”.

Citește și: