Haos și groază la stațiile de benzină din țară: șoferii sunt stupefiați, când văd prețurile se freacă la ochi

Haos și groază la stațiile de benzină din țară: șoferii sunt stupefiați, când văd prețurile se freacă la ochi

Dacă nu ai mers astăzi la pompă să alimentezi, ai scăpat de șocul zilei. Cei ce au intrat în benzinările din țară au avut parte de o surpriză cât se poate de neplăcută, ce le-a stricat toată ziua. Prețurile la carburant au crescut!

Ziua de miercuri debutează cu scumpiri la pompă, spre revolta șoferilor care deja se plângeau de prețul mult prea piperat pe care au ajuns să-l lase la benzinăriile din țară.

Poate scumpirile de la pompă ar fi trecute mai ușor cu vederea, dacă oamenii nu s-ar confrunta cu majorări de prețuri la toate bunurile și serviciile de larg consum și dacă nu le-ar fi scăzut considerabil puterea de cumopărare, în general. Dar prețurile de la pompă continuă să urce, pe măsură ce pe umerii șoferilor apasă și alte cheltuieli împovărătoare.

Cât costă azi benzina și motorina

Miercuri, Petrom a crescut prețul motorinei, cu patru bani pe litru, în timp ce benzina a înregistrat o depreciere insignifiantă de preț, de un ban pe litru.

Șoferii trebuie să știe că vorbim despre 7,44 lei pe litru la benzină și 8,21 lei pe litru la motorină, analizând prețurile afișate de o benzinărie din Capitală. De reținut că Petrom a aplicat majorări de preț și cu o zi în urmă!

Veștile proaste pentru șoferi nu se opresc aici. Amintim că, de la începutul lunii iulie, a intrat în vigoare ordonanța prin care statul compensează 50 de bani pe litrul de carburant, atât pentru populație, cât și pentru firme. Măsura a fost adoptată inițial pentru o perioadă de trei luni de zile, ceea ce înseamnă că nu mai e mult și ar putea să fie eliminată.

Guvernul va lua o decizie în acest sens la finalul termenului prevăzut, dar nu este exclus ca, din cauza presiunii mari pe bugetul public, să se decidă încetarea aplicării măsurii sau impunerea unor condiții pentru a beneficia de ea.