Cât costă benzina și motorina astăzi, în România: nu se mai aștepta nimeni la astfel de ieftiniri la pompă

Cât costă benzina și motorina astăzi, în România: nu se mai aștepta nimeni la astfel de ieftiniri la pompă

Prețurile la carburant s-au dublat în ultimul an, dar s-au ieftinit semnificativ în ultima lună. Cu un pic de noroc, o să devină din nou rezonabil să alimentezi cu benzină și motorină în România.

Luni, Petrom a aplicat o reducere de aproximativ 8 bani la carburant, la doar trei zile de la precedenta ieftinire. Astfel, la Petrom, în București, găseai un preț al benzinei standard de 8,10 pe litru la începutul acestei săptămâni, în timp ce motorina a scăzut până la 8,73 lei pe litru. Partea interesantă este însă că acelea sunt departe de a fi cele mai mici valori la care poți achiziționa carburant în Capitală.

Cât costă benzina și motorina marți, 9 august

Conform datelor agregate de Peco-online.ro, la Petrom în București, prețurile la benzină standard încep astăzi de la 7,54 lei, cea mai ieftină fiind la benzinăria de pe str. Dr. Herescu Petre nr.2A. Valoarea este similară și la Lukoil, 7,55. Cel mai scump combustibil de acest tip din Capitală îl găsești la Mol, unde sare până la 7,72 lei, pe str. Râmnicu Vâlcea nr.12.

Până și motorina standard s-a bucurat de o ieftinire importantă, dar acest tip de carburant continuă să fie mai scump cu aproximativ 70 de bani față de benzină. Practic, vorbim de 8,21 lei pe litru la benzinăria Petrom de pe str. Dr. Herescu Petre nr.2A, deși media este mai aproape de 8,23 pentru pompele acestei companii. La Lukoil, alimentezi cu motorină standard la prețul de 8,24 – 8,25 lei, în timp ce Mol are și de această dată cel mai scump carburant, între 8,32 și 8,35 lei.

Una peste alta, scăderea de preț de la începutul acestei săptămâni este a opta consecutivă, după 1 iulie, momentul în care companiile care activează în acest domeniu în România au redus prețurile cu 50 de bani pe litru, ca o consecință a Ordonanței Guvernului. Săptămâna trecută au fost trei ieftiniri. Dacă tragi linie, de la finalul lunii iunie și până în prezent, prețurile sunt mai mici cu până la un leu pentru combustibilul standard de la pompă.