Grit este primul joc cu NFT-uri: bun venit în era jocurilor blockchain

Grit este primul joc cu NFT-uri: bun venit în era jocurilor blockchain

Se pare că Epic Games Store primește primul său joc NFT și cumva nu sunt surprins.

Grit a fost anunțat în 2021 ca un cowboy battle royale care vine pe Steam, dar după ce a ratat câteva ferestre de lansare cu acces anticipat, a dispărut de pe radar, apoi a reapărut la începutul acestui an ca un joc blockchain. Deși încă nu există o dată de lansare, Grit are acum o pagină în Epic Games Store unde este listat ca „în curând”.

Un battle royale din Vechiul Vest cu șase trăgători, mașini cu abur, cai și un sistem de pradă bazat pe poker sună foarte atractiv.

Grit s-a lovit rapid de unele probleme. Mai întâi, o dată de lansare cu acces anticipat din septembrie 2021 a fost amânată pentru ianuarie 2022, iar apoi o a doua întârziere a împins jocul mai târziu în cursul anului. În februarie, jocul a anunțat un parteneriat cu Gala Games, o companie de jocuri blockchain. Pe lângă un Battle Royale, Grit este acum un joc NFT.

„Jucați ca un personaj cu totul unic și personalizați-i aspectul. Generative Hero NFT vă permit să vă dețineți pistolerul și să accesați sloturi pentru echipamente cosmetice, un potențial sporit de câștig și multe altele”, se arată pe site-ul oficial. Un link te duce la un site de Gala Games de unde poți achiziționa o „Cutie Gunslinger” de unde poți „primi 1 din 10.000 de personaje generative”, practic, un avatar de cowboy pe care îl folosești în joc.

Aceasta nu este o știre pentru cineva care acordă atenție trendurilor, dar NFT-urile nu au primit o primire călduroasă în domeniul jocurilor.

O eră tristă pentru gameri

Stalker 2 a anunțat planuri NFT și apoi le-a anulat imediat din cauza reacției fanilor, Team17 a făcut exact același lucru, CCP a respins ideea pentru Eve Online, iar Ubisoft se luptă să vândă ideea propriilor angajați.

Jucătorii, în mare parte, nu doresc NFT-uri în jocuri și, de asemenea, își dau ochii peste cap de fiecare dată când apare un alt battle royale, plus mulți sunt încă sceptici în privința Epic Games Store. Așa că este destul de greu de conceput că Grit este un mare succes și ușor de înțeles de ce oamenii de pe Twitter au început deja să-l numească „Grift”. Nu ajută cu nimic faptul că unul dintre NFT-urile lui Grit pare a fi doar un activ de 30 USD din biblioteca lui Unreal Engine 5.

Cumva, DLC-ul Horse Armor din Oblivion nu mai este cel mai rău.

Între timp, Grit are încă o pagină pe magazinul Steam, ceea ce este ciudat deoarece Valve a interzis jocurile cu NFT sau criptomonede încă din octombrie 2021, așa că este sigur să spunem că Grit nu se va lansa deloc acolo.

Ca răspuns la declarația celor de la Valve, CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a declarat în 2021 că Epic va accepta jocurile blockchain cu condiția ca acestea să respecte „legile relevante, să-și dezvăluie termenii și să fie clasificate în funcție de vârstă”, în ciuda faptului că anterior a descris jocurile blockchain ca fiind „un amestec insolubil de escrocherii”.

Citește și:
Etichete: