Google unește Duo și Meet într-o singură platformă de apeluri video: cum va fi Google Meet

Google unește Duo și Meet într-o singură platformă de apeluri video: cum va fi Google Meet

Google este pe cale să-și simplifice serviciile de comunicații. Compania a anunțat că intenționează să fuzioneze Duo și Meet, cele două aplicații disparate de apeluri video, într-o singură platformă.

Astfel, începând cu următoarele câteva săptămâni, Google va începe să adauge funcții Meet în Duo. Odată ce se întâmplă acest lucru, vei putea folosi aplicația, care până în prezent a fost concepută în principal pentru apeluri video personale, pentru a programa întâlniri. Alte funcții care își vor face drumul către Duo includ suport pentru fundaluri virtuale, conținut live-sharing și chat text în cadrul întâlnirii.

În același timp, Google promite că funcțiile pe care utilizatorii Duo le cunosc și le îndrăgesc, cum ar fi capacitatea de a aplica filtre și efecte apelurilor tale, nu vor pleca nicăieri. În plus, istoricul apelurilor, contactele și mesajele tale nu vor dispărea din aplicație. Totul face parte din angajamentul Google de a integra „cu atenție” cele două platforme și de a se asigura că sprijină cât mai mulți utilizatori.

Google Meet vine cu forțe proaspete

Odată ce acest proces este finalizat, Google va redenumi versiunile mobile ale ambelor aplicații, Duo devenind Meet și Meet actual devenind Meet Original. Compania a spus că a adăugat multă sofisticare în aplicația mobilă Duo și se pare că Google nu vrea să abandoneze această muncă.

În ceea ce privește motivul Google pentru fuzionarea celor două aplicații, compania crede că acest lucru va aduce, în cele din urmă, beneficii utilizatorilor.

„În ultimii câțiva ani, Duo și Meet au continuat să crească odată cu evoluția nevoilor de apeluri video și întâlniri, iar acum experiențele vor fi mai bune împreună ca Google Meet”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru The Verge.

Desigur, partea dificilă pentru companie va fi să găsească o modalitate de a integra cele două aplicații fără a face ca serviciul rezultat să se simtă copleșitor. Mulți oameni iubesc Duo pentru simplitatea sa, iar un aflux brusc de funcții noi și complexitate adăugată îi poate face să plece în altă parte.

Citește și: