Google Play se reinventează: ce vei putea face direct de pe PC-ul tău, în curând

Google Play se reinventează: ce vei putea face direct de pe PC-ul tău, în curând

Cu toate că Google a dat semnale anterior că s-ar putea ca, pe viitor, să se sincronizeze mai bine cu utilizatorii de Windows, ipoteza părea desprinsă dintr-un viitor destul de îndepărtat.

Totuși, competiția cu Apple a făcut ca lucrurile să se miște mai repede decât ne-am fi putut aștepta, astfel că una din veștile bune ale zilei vine direct de la Google Play, magazinul oficial de aplicații al Google.

Google testează beta sincronizarea Play cu Windows

Într-un anunț recent, gigantul Google a confirmat că, în momentul de față, se află în teste beta pentru ca, ulterior, utilizatorii de Windows să poată beneficia de aceleași performanțe (ori pe-aproape) ca utilizatorii de Android, atunci când vorbim despre compatibilitatea magazinului Play cu programul de operare al Microsoft.

Momentan, de aceast nou feature pot beneficia doar utilizatorii anumitor țări, țara noastră nefiind inclusă în această listă. Cu toate astea, dacă testele se vor dovedi a fi un succes, ne vom putea aștepta ca, pe viitor, să putem downloada jocuri de pe Google Play, direct pe PC-ul sau laptopul nostru, pe care avem instalat, în prealabil, Windows.

Opțiunea (prezentată sub formă de buton) „Download to Windows” poate fi văzută pe versiunea desktop a magazinului Play și este valabilă, momentan, pentru jocul video Lineage2M.

Cu ajutorul butonului, orice utilizator Windows ce se află în zonele marcate de test, poate descărca jocul menționat anterior în format de fișier executabil.

Cu toate astea, nu este exclus ca opțiunea să fie valabilă și în cazul altor jocuri sau aplicații. Iar dacă nu lucrul acesta nu este posibil acum, ar putea deveni în viitor.

Acest pas ușurează tranziția Google către următoarea generație, pas pe care se chinuie din toți rănunchii să-l facă deja de ceva vreme, în încercarea de a întrece, ori măcar de a se alinia tendințelor impuse de Apple.

Citește și: