Google lansează Google Play pentru PC-uri: unde e disponibil, ce te poți juca

Google lansează Google Play pentru PC-uri: unde e disponibil, ce te poți juca

Google a lansat oficial Jocuri Google Play pentru PC beta în Australia, Hong Kong, Coreea de Sud, Taiwan și Thailanda.

Aceasta înseamnă că utilizatorii cu conturi Google Play din acele regiuni vor putea verifica unele titluri de jocuri Android pe computerul lor.

Aplicația poate fi descărcată direct de pe site-ul Google și poate exista chiar o solicitare pentru aceasta în partea de jos a ecranului de bun venit atunci când încarci browserul. Instalarea aplicației îți oferă acces pentru a naviga, descărca și juca jocurile mobile oferite. În acest moment, Google se laudă cu peste 40 de jocuri disponibile pe platformă, ceea ce este un început corect pentru o ofertă beta.

Privind prin jocuri, nu există multe lucruri care să-mi atragă interesul. Jocurile potențial mai intense, cum ar fi Genshin Impact, cu lista sa uriașă de personaje nu sunt încă văzute nicăieri, dar având în vedere că Android încă nu are suport pentru controler, acest lucru nu este prea surprinzător. În schimb, catalogul conține în mare parte titluri consacrate pentru mobil, cum ar fi Idle Heroes, Cookie Run și acele jocuri cu aspect blestemat Garden și Homescapes.

O aplicație bună pentru fanii jocurilor pe mobil

Este greu de spus dacă astfel de jocuri vor beneficia cu adevărat de pe urma unei interfețe pentru PC, având în vedere că toate sunt titluri optimizate pentru mobil. Totuși, un mouse și o tastatură pot duce adesea la un avantaj clar, mai ales pe măsură ce apar mai multe jocuri. Indiferent, este plăcut să ai opțiunea de a juca aceste jocuri pe un ecran mare și de a nu descărca bateria telefonului fără a fi nevoie.

Pentru a rula Jocuri Google Play pentru PC Beta, poate fi necesar să faci o călătorie rapidă la bios-ul tău și să activezi virtualizarea hardware. Uneori, acest lucru se numește altfel, cum ar fi SVM sau Secure Virtual Machine pe unitățile AMD. Acest lucru va permite computerului tău să ruleze emulările de jocuri Google, deși mă face să mă întreb ce alte utilizări Android ar putea avea acest lucru.

După aceea, totul este destul de ușor, mai ales că Google a redus cerințele minime pentru a rula această nouă aplicație. Necesită doar Windows 10, mai degrabă decât 11 și este destul de ușor și din punct de vedere hardware. 8 GB de RAM combinat cu un Intel UHD Graphics 630 echivalent GPU și un procesor cu 4 nuclee. Singura cerință puțin solicitantă este un SSD cu 10 GB spațiu liber.