Google introduce un nou update pentru apelurile de pe Android: cum poți seta opțiunea „clear calling”

Google introduce un nou update pentru apelurile de pe Android: cum poți seta opțiunea „clear calling”

Google pregătește un nou update pentru Android. Iată ce este, de fapt, „clear calling” (convorbiri clare).

Apelurile telefonice s-ar putea să pară ca aparținând trecutului în aceste zile, cu mesageria, chat-urile video și rețelele sociale reprezentând cea mai mare parte a comunicării noastre mobile. Smartphone-ul tău este, desigur, încă un telefon, iar calitatea excelentă a vocii rămâne la fel de esențială ca întotdeauna. În acest sens, Google dezvoltă o funcție pentru sistemul său de operare mobil care ar putea oferi apelurilor vocale un plus de calitate atât de necesar.

Ce este „clear calling” de la Google

Astfel, un viitor update de software pentru smartphone-urile cu Android va aduce o calitate mai bună a sunetului convorbirilor telefonice. Codul versiunii beta a următorului update conține și o scurtă descriere a viitoarei facilități. Aceasta va încerca să reducă sunetul din fundal în timpul apelurilor, pentru ca vocile să se audă mai clar.

Conform The Verge, viitoarea funcție va fi disponibilă doar pentru apelurile realizate prin rețelele de telefonie, nu și în cazul celor care folosesc pentru comunicare conexiunea Wi-Fi. Descrierea din codul update-ului mai indică și că apelurile îmbunătățite astfel nu ajung pe serverele Google, deși o explicație clară a modului în care această facilitate va funcționa tehnic lipsește deocamdată.

Vei putea în curând putea activa sau dezactiva această funcționalitate din cadrul secțiunii „Sound & vibration” a meniului de configurare de pe Android.

Astfe, prima versiune beta pentru versiunea trimestrială Android 13 include o nouă funcție de „apelare clară” care „reduce zgomotele de fundal în timpul apelurilor”.

Google a lucrat la funcția de anulare a zgomotului (și cipurile audio personalizate cu șase nuclee) de ceva vreme. În primul rând, și cel mai impresionant, prin utilizarea AI pentru a suprima zgomotele de fundal, cum ar fi „fâșâitul” pungilor cu gustări, clickurile de la tastatură și lătratul câinilor în Google Meet. Mai recent, cu Pixel Buds Pro de 199 USD – primele căști ale companiei cu anulare activă a zgomotului.