31 mai 2021 | 19:05

Google ți-a îngropat intimitatea în setări: securitatea Android, subiectul celui mai recent proces

ACTUALITATE
Google ți-a îngropat intimitatea în setări: securitatea Android, subiectul celui mai recent proces

Abordarea Google față de confidențialitatea Android este pusă în pericol, ca urmare a dezvăluirilor procesului antitrust din Arizona privind urmărirea telefonică.

Conform Insider, documentele din acest caz arată că gigantul tehnologic a făcut ca setările de confidențialitate Android să fie mai greu de găsit. Când Google a testat versiunile de sisteme de operare care au apărut în funcțiile de confidențialitate, compania a considerat că utilizarea mai mare a acestor funcții este o „problemă” și a intenționat să le “ascundă” în sistemul de meniuri.

Google a „făcut presiuni cu succes” asupra brandurilor de telefoane precum LG, pentru a “îngropa” setările de locație, potrivit avocaților din Arizona. Personalul Google a mai recunoscut că este dificil să oprești compania să-ți verifice locațiile de acasă și de la serviciu și s-au plâns că nu există „nicio modalitate” de a oferi aplicațiilor terțe locația ta, fără a le preda și la Google implicit.

Rusia lovește Google la încasări: primele amenzi pentru ”conținutul ilegal” pe care îl găsești pe motorul de căutare

Gigantul tehnologic a răspuns la aceste chestiuni de interes pentru utilizatori. Compania spune că în trecut, avocații din Arizona și-au „caracterizat greșit” serviciile și au oferit controale rezistente de confidențialitate a locației.

Google a îmbunătățit confidențialitatea. Android 12 va avea o opțiune de locație „aproximativă”, pe lângă un tablou de bord de confidențialitate și alte controale. Însă, dacă acuzațiile persistă, compania tech ar putea avea de dus bătălie dificilă în fața instanței. Se sugerează că gigantul tehnologic a fost hotărât să colecteze date, în ciuda preferințelor utilizatorilor de Android.

În altă ordine de idei, în urmă cu câteva zile, au început să circule online câteva amenințări din partea administrației de la Moscova la adresa Google. Deoarece gigantul din Mountain View a refuzat să se conformeze, au început să curgă amenzile.

Google a primit mai multe amenzi în valoare totală de șase milioane de ruble sau 66.800 de euro de la autoritatea rusă pentru monitorizarea internetului, după ce compania americană a refuzat să șteargă conținut online interzis.