Dezvoltatorii Android pot profita de ocazie: cum pot face mai mulți bani

Dezvoltatorii Android pot profita de ocazie: cum pot face mai mulți bani

Nu este un secret faptul că, Google se luptă să promoveze sistemul său de operare pe orice dispozitiv, care nu este un telefon. Gigantul tehnologic a găsit o soluție simplă pentru ca dezvoltatorii Android să îmbrățișeze și alte platforme.

Android obține ajutorul Samsung pentru a regândi Wear OS, după ani de cote de piață stagnate. Totuși, pionierul tehnologic ar putea avea o soluție simplă: să ofere dezvoltatorilor un stimulent financiar pentru a sprijini alte platforme.

Ars Technica remarcă faptul că Google începe lansarea internațională a unui program Play Media Experience, care reduce cota companiei din veniturile aplicațiilor PlayStore la 15% dacă dezvoltatorii Android acceptă experiențe audiovizuale pe o gamă largă de platforme, inclusiv tablete, ceasuri și dispozitive TV inteligente.

Dacă un dezvoltator dorește venituri mai mari, trebuie să susțină toate platformele dintr-o anumită categorie. Un producător de aplicații video trebuie să se integreze cu Android TV, Google TV și Google Cast. Un creator de aplicații audio trebuie să accepte Wear OS, Android Auto, Android TV și Google Cast, în timp ce un producător de aplicații de citire trebuie să optimizeze pentru tablete, dispozitive flexibile și experiența Entertainment Space.

Ținta pe care trebuie să o atingă dezvoltatorii Android

De asemenea, dezvoltatorii trebuie să aibă cel puțin 100.000 de instalări active lunare pe Google Play, precum și un rating „puternic” în magazin. Un mic studio care realizează aplicații knockoff nu ar putea juca în acest sistem doar punând la dispoziție suport pentru alte dispozitive.

Nu este clar cât de bine va funcționa acest lucru. Ars a subliniat că Google are suport incompatibil cu platforma în propriile aplicații, darămite în rândul echipelor terțe. De asemenea, Microsoft nu a avut prea mult noroc să plătească dezvoltatorii să scrie aplicații Windows Phone.

Totuși, s-ar putea să fie considerabil mai puțin de lucru aici, iar programul ar putea fi plin de satisfacții dacă o companie are deja o cerere puternică pentru aplicațiile sale pentru Android. Dacă funcționează, este posibil să vedeți mai multe aplicații de calitate superioară pentru toate dispozitivele Android pe care le dețineți.

Citește și: