Google, bună de plată: suma imensă pe care o are de plătit gigantul, motivul

Google, bună de plată: suma imensă pe care o are de plătit gigantul, motivul

Google va plăti 90 de milioane de dolari și va face alte promisiuni, ca să nu ma idea impresia că deține monopolul sau că abuzează de poziția sa.

Astfel, ca să determine dezvoltatorii din Statele Unite să renunțe la un proces care vizează comisionul perceput pentru aplicațiile distribuite prin Play Store, Google plătește suma imensă. Gigantul tehnologic va scăpa în acest mod de un proces comun prin care împotriva sa s-au îndreptat dezvoltatorii de aplicații din Statele Unite, nemulțumiți de comisionul perceput de companie. Așadar, de sumă ar urma să beneficieze, în diferite măsuri, toți dezvoltatorii americani de aplicații pentru Android care au câștigat sub 2 milioane de dolari pe an în perioada 2016-2021, scrie Engadget.

Google va plăti 90 de milioane de dolari

Ca referință, peste 48.000 de dezvoltatori de aplicații pentru Android din Statele Unite vor primi acești bani. De asemenea, Google promite că va lăsa dezvoltatorii să comunice cu clienții în afara aplicațiilor, prin mesaje promoționale.

Ca să ai un context clar, un total de 37 de state americane au acuzat Google într-un proces antitrust. California, Florida, Massachusetts, New Jersey, Colorado și Washington se află printre statele care afirmă că gigantul tehnologic se folosește de poziția de putere.

Cazul susține că Goole își folosește poziția de putere pentru a distribui aplicații prin Play Store și taxează un comision uriaș de la dezvoltatorii de aplicații. În special, Google percepe taxe de 30% pentru achizițiile din aplicații de la dezvoltatori, însă același tarif este practicat și în cadrul Apple App Store.

În martie anul trecut, Google a redus comisioanele pentru dezvoltatori care câștigă mai puțin de un milion de dolari anual, la 15%. În special, după o reacție în India, cea mai mare piață Google, anul trecut a amânat taxele de 30% pentru aplicațiile dezvoltate în țară până în septembrie 2021. Noul proces aduce acuzații șocante, cum ar fi că Google încearcă să plătească Samsung pentru a împiedica dezvoltarea unui magazin de aplicații concurent.

Etichete: