Google, bună de plată: suma enormă pe care o plătește pentru a soluționa un proces de discriminare a salariilor de gen

Google, bună de plată: suma enormă pe care o plătește pentru a soluționa un proces de discriminare a salariilor de gen

Google a fost de acord să plătească 118 milioane de dolari pentru a soluționa un proces lansat pentru prima dată în 2017 pentru discriminarea salarială pe criterii de gen.

Conform The Wall Street Journal, trei foste angajate au acuzat Google că a segregat femeile în locuri de muncă mai slab plătite care împiedică avansarea, în timp ce bărbații cu calificare similară nu s-au confruntat cu aceste obstacole.

Procesul a fost extins la statutul de acțiune colectivă în 2021, iar acordul acoperă aproximativ 15.500 de angajate de sex feminin care au lucrat în birourile Google din California după septembrie 2013. Include o clauză conform căreia experții independenți trebuie să examineze practicile de angajare ale Google și studiile de echitate salarială, potrivit unui cabinet de avocatură reprezentând reclamanții. Cu toate acestea, Google nu a recunoscut nicio faptă greșită ca parte a acordului.

Google plătește

„Deși credem cu tărie în echitatea politicilor și practicilor noastre, după aproape cinci ani de litigii, ambele părți au convenit că rezolvarea problemei, fără nicio admitere sau concluzie, a fost în interesul tuturor și suntem foarte mulțumiți de a ajunge la acest acord”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Chris Pappas, pentru WSJ.

Google a efectuat o analiză a echității salariale pentru a vedea dacă salariile, premiile de capital și bonusurile au fost corecte din 2013. Co-consilierul reclamanților a spus că acordul va fi „precedent” pentru industrie.

„În calitate de femeie care și-a petrecut întreaga carieră în industria tehnologiei, sunt optimistă că acțiunile pe care Google a fost de acord să le întreprindă ca parte a acestui acord vor asigura mai multă echitate pentru femei”, a spus una dintre cele trei reclamante inițiale, Holly Pease, într-o declarație a firmei de avocatură Lieff, Cabraser, Heimann & Bernstein.

„Google, de la înființare, a condus industria tehnologică. De asemenea, au ocazia să conducă această sarcină, pentru a asigura incluziunea și echitatea femeilor în tehnologie”.

Google este departe de a fi singura companie de tehnologie care se confruntă cu plângeri cu privire la salariile bazate pe gen. Riot Games a plătit recent 10 milioane de dolari pentru a soluționa un proces pentru discriminare de gen, în timp ce Microsoft, Uber și alte firme s-au confruntat cu acuzații de echitate salarială.

Ca referință, diferența de remunerare între femei și bărbați din SUA nu s-a îmbunătățit anul trecut, conform grupului de muncă SHRM.

Citește și:
Etichete: