Gestul lui Elon Musk pe care nu l-ai face niciodată: așa înțelegi că este alt tip de miliardar

Gestul lui Elon Musk pe care nu l-ai face niciodată: așa înțelegi că este alt tip de miliardar

Elon Musk a luat una dintre cele mai radicale decizii din istoria recentă și este una care îl privește pe el, personal. Nu are legătură cu șefia Tesla sau SpaceX, ci cu modul în care vede el viața și prioritățile pe acest pământ.

În timp ce românii se îndatorează pe 30 de ani într-un procent alarmant, CEO-ul Tesla a luat o decizie care ilustrează în mod clar faptul că este în opoziție totală cu filozofia românească de viață. Elon Musk și-a vândut toate locuințele, nu mai puțin de șapte, și și-a asumat un angajament pe marginea acestui subiect. Vrea să nu mai dețină nicio casă.

Cel mai bogat om din lume, fără casă pe nume

Data viitoare când te întrebi cât de excentric poate să fie un miliardar, răspunsul îl găsești în gestul recent al celui mai bogat miliardar al planetei. Elon Musk a vândut nu mai puțin de șapte locuințe pe care le deținea, toate, pentru a trăi în chirie într-o căsuță de 50.000 de dolari, bani cu care nu găsești o garsonieră în București. Ca referință, locuința lui este în Boca Chica, Texas, aproape de locul în care și-a mutat întregul centru de producție.

Cel mai multe dintre casele sale au fost localizate în California, dar având în vedere că s-a mutat în Texas, nu prea mai avea rost să le țină. Suma totală strânsă din cele șapte proprietăți imobiliare a fost de 128 de milioane de dolari. Profitul net, având în vedere valoarea inițială a respectivelor investiții, a fost de 25 de milioane de dolari. Cu alte cuvinte, nu a ieșit ”pe minus”.

Printre proprietățile vândute de Elon Musk s-a numărat și locuința actorului Gene Wilder, cunoscut publicului larg datorită rolului pe care l-a jucat în Willy Wonka & The Chocolate Factory. Casa a vândut-o nepotului actorului, Jordan Walker – Pearlman, cu condiția să nu fie dărâmată și să ”nu-și piardă din suflet”.