Generalii ruși, uciși de trupele ucrainene după informațiile primite de la serviciile secrete din SUA, spun oficialii americani

Generalii ruși, uciși de trupele ucrainene după informațiile primite de la serviciile secrete din SUA, spun oficialii americani

Ajutorul serviciilor secrete din SUA în războiul din Ucraina este unul uriaș, spun mai mulți oficiali americani care susțin că acestea au oferit autorităților din Ucraina informații în care se află generalii armatei de la Kremlin.

Serviciile secrete SUA, ajutor pentru trupele din Ucraina. Au dezvăluit unde se află generalii ruși

Potrivit New York Times, trupele lui Zelenski au reușit să omoare până acum 12 generali ruși, chiar dacă America nu a dorit să confirme oficial aceste cifre. Ele au fost anunțate de oficialii de la Kiev.

Operațiunea specială e parte dintr-un plan secret al administrației Biden de a furniza informații în timp real pe câmpul de luptă Ucrainei. Pe de altă parte, Statele Unite spun că au primit informații care arată că Rusia va încerca să anexeze regiunile separatiste din estul Ucrainei la mijlocul lunii mai. Totodată ar fi o operațiuni și pentru crearea unei „republici populare” la Herson, pentru o eventuală anexare.

„Informațiile arată că Kremlinul plănuește să fabrice referendumuri pentru alipirea la Rusia, cândva la mijlocul lunii mai și că au un plan similar și pentru regiunea Herson. Mai recent, au apărut informații că ocupanții ruși au tăiat internetul și accesul la telefonie în aceste regiuni pentru a opri transmiterea de informație”, a spus ambasadorul Michael Carpenter.

Oficialii de la Casa Albă au anunțat trimiterea unui nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 350 de milioane de dolari.

„Ajutorul nostru include noi mijloace militare defensive, care să permită Ucrainei să lupte împotriva ameninţării blindatelor, forțelor aeropurtate şi altora pe care le înfruntă în prezent. Este încă un semnal clar că Statele Unite sunt alături de poporul ucrainean, care îşi apără naţiunea suverană, curajoasă şi mândră”, a anuțat Antony Blinken, secretarul de stat american.

Pe de altă parte, Serghei Narîșkin, directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei vine cu acuzații grave. Acesta spune că SUA și Polonia, două dintre statele care au acordat cel mai consistent sprijin militar Kievului, plănuiesc să divizeze Ucraina.

„Potrivit informațiilor primite de SVR, Washingtonul și Varșovia lucrează la planuri de a stabili controlul politic și militar strâns al Poloniei asupra posesiunilor sale istorice din Ucraina”, a afirmat acesta.

Citește și:
Etichete: