Funcția nouă din WhatsApp care te face să renunți la Zoom: ce planuri mărețe are Mark Zuckerberg

Funcția nouă din WhatsApp care te face să renunți la Zoom: ce planuri mărețe are Mark Zuckerberg

WhatsApp pare să domine, în continuare, piața. Practic, aplicația de chat pare să știe exact ceea ce vrea și, mai ales, ce măsuri să ia pentru ca utilizatorilor să le fie bine.

Videoconferințele au devenit extrem de populare, mai ales în pandemie, astfel că migrarea în această direcție era, oarecum, inevitabilă, în context. Serviciul testează acum suportul pentru 32 de participanți la un apel video, dar încă nu a ajuns la nivelul Google Meet sau Zoom.

La sfârșitul lunii trecute, Mark Zuckerberg a anunțat partajarea link-urilor pentru apelurile vocale și video, sugerând că schimbarea este una care se va întâmpla cu siguranță. Câteva săptămâni mai târziu, acest lucru devine realitate.

Unde găsești noua opțiune și ce altceva mai trebuie să mai știi despre asta

Opțiunea de a genera un link pentru un nou apel este fixată deasupra jurnalului de apeluri, în fișierul Apeluri WhatsApp. Dacă apeși pe el, poți seta tipul de apel (voce sau video) și poți copia linkul de invitație, ca mai apoi să îl direcționezi către contactele tale prin WhatsApp, dar și pe alte aplicații.

Destinatarii pot atinge butonul pentru a se alătura apelului asociat linkului. Aplicația presupune că toate apelurile create cu un link sunt apeluri de grup, chiar dacă ai invitat doar o singură persoană.

Apelurile începute sau înscrise în acest fel sunt reprezentate de o pictogramă de legătură lângă marcajul de timp din jurnalul de apeluri, făcându-le ușor de identificat. Poți  atinge intrările din jurnal pentru a reveni la ele, dacă apelul se deconectează sau dacă vrei să revii într-o conversație video, dacă ai plecat din ea anterior. Nu se știe, însă, dacă va exista un timp anume în care vei putea face asta. Rămâne de văzut.

În mod evident, până a ajunge la nivelul Zoom, spre exemplu, mai este mult. Cu toate astea, cel mai probabil că Meta va perfecționa, în timp, opțiunea.