15 oct. 2022 | 07:44

Trucuri Facebook – cum îți ascunzi lista de prieteni ca să nu știe nimeni pe cine cunoști pe internet

ACTUALITATE
Trucuri Facebook - cum îți ascunzi lista de prieteni ca să nu știe nimeni pe cine cunoști pe internet

Facebook nu-ți dă posibilitatea să ascunzi prezența unui singur prieten din lista ta de contacte față de alte persoane, dar te ajută totuși să-ți faci privată întreaga ta listă de prieteni. Mecanismul este cât se poate de simplu, iar beneficiile, semnificative.

Indiferent dacă ești utilizator de Facebook pe mobil, desktop sau amândouă, este important să reții că majoritatea parametrilor pe care îi modifici într-o parte se propagă și în partea cealaltă. Până și locul în care găsești setările de care ai nevoie este similar sau identic. Important este să știi doar ce vrei să modifici și, mai ales, la ce ajută.

Facebook intimitate lista prieteni

Cum ascunzi lista de prieteni pe Facebook

Ca să nu fii nevoit să răspunzi la întrebări incomode legate de relația ta de prietenie cu unul sau cu altul, îți poți ascunde foarte ușor lista de contacte de pe Facebook. Indiferent dacă ești utilizator de Windows, Mac sau Linux, folosind browserul tău de internet preferat, intră pe Facebook și, în colțul din dreapta sus, fă click pe imaginea ta de profil și optează pentru Setări și confidențialitate. Intră la Setări și click în noua fereastră pe Confidențialitate. În partea dreapta, din lista stufoasă de opțiuni disponibile, ce te interesează este ”Cine poate vedea lista ta de prieteni?”. Apasă pe Editează în dreapta și, din Public, schimbă în Doar eu.

După cum se poate vedea în captura de mai sus, sistemul este foarte similar și în Facebook pe telefon. Intri în aplicație, apeși pe cele trei liniuțe din dreapta jos pentru a accesa meniul principal al aplicației. Optezi pentru Setări și faci un tap pe prima opțiune, Setări profil. Te interesează Confidențialitate din partea de sus a ecranului. Faci un tap pe ”Cine poate vedea lista de prieteni?” și, din noua fereastră, schimbi din Public în Doar eu. Asta a fost tot, modificările intră în vigoare în timp real.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele