Funcom anunță Dune: Awakening, un MMO bazat pe universul lui Herbert: ce știm, până acum, despre viitorul joc video

Funcom anunță Dune: Awakening, un MMO bazat pe universul lui Herbert: ce știm, până acum, despre viitorul joc video

După o lipsă de pe piață de aproximativ 20 de ani, fanii francizei Dune au deodată la ce să se gândească și, mai ales, la ce să spere.

După ce a anunțat Dune: Spice Wars în 2021, editorul norvegian Funcom a dezvăluit la ediția Gamescom din acest an că urmează să creeze un nou MMO, care va avea loc tot în universul science fiction al lui Frank Herbert.

Trailerul, pe care compania l-a distribuit în timpul evenimentului, nu a prezentat, din păcate, modul de joc. Cu toate astea, este încă devreme să tragem concluzii, ori chiar să avem așteptări, așadar, tot ce ne rămâne de făcut este să avem răbdare ca noi detalii să fie dezvăluite, atunci când Funcom va crede că este momentul oportun.

Ce știm, totuși, despre viitorul MMO Dune: Awakening

Chiar dacă detaliile nu sunt atât de clare, în trailer putem observa un personaj, posibil o versiune jucabilă a lui Paul Atreides, deși nu este sigur nici asta. El urmărește un vierme de nisip care devorează un recoltator de condimente, în timp ce recită celebra mantra Dune „frica este ucigașul minții”.

Dune: Awakening pare să promită o experiență de supraviețuire în lume deschisă.

Pe de altă parte, pagina Steam a jocului oferă câteva detalii suplimentare despre proiect. Jucătorii vor avea șansa de a explora planeta deșertică în căutarea condimentului. Conform sursei menționate anterior, va trebui să îți protejezi mașina de recoltat de atacurile oportuniste, dar și de viermele de nisip care poate apărea când te aștepți mai puțin.

Vestea nu prea bună este că Funcom nu a anunțat o dată de lansare pentru Dune: Awakening.

Există, totuși, și o veste bună în peisaj: site-ul web oficial al jocului îi invită pe toți cei pasionați de gaming și, deopotrivă, de Dune, să se înscrie pentru o viitoare variantă beta.

Așadar, nu putem ști cu siguranță dacă experința va fi una care să ofere satisfacție, însă pentru asta va trebui să te înscrii pe site și să testezi singur, ca mai apoi să iei o decizie.