Dune 2, ce știm deja: detaliile surprinzătoare din partea a doua

Dune 2, ce știm deja: detaliile surprinzătoare din partea a doua

Dune a fost, fără dar și poate, filmul anului 2021. Cu o distribuție aleasă și o punere în scenă de-ți taie respirația, pelicula lui Denis Villeneuve a reușit imposibilul: refacerea excepțională a unui clasic.

Este cunoscut faptul că reinterpretarea filmelor de succes nu iese întotdeauna conform planului. Așadar, mulți dintre critici aveau așteptări destul de mici în ceea ce privește noul Dune, al lui Villeneuve. În mod evident, e mai bine să nu te aștepți la mare lucru și să fii uimit, într-un final, de rezultatul final – ceea ce s-a și întâmplat, de altfel.

Absolut firesc, va exista și Dune 2, după cum a anunțat regizorul în urmă cu câteva luni bune.

Conform a ceea ce știm până acum, Dune 2 ar putea fi net superior primei părți, dacă acest lucru este posibil, având în vedere succesul din 2021.

Christopher Walken se alătură Dune 2

Dacă ești un împătimit al cinematografiei, cu siguranță că nu ai nevoie de nicio explicație în legătură cu Christopher Walken, acest zeu absolut al actoriei.

Vestea bună este că Walken vine să întregească distribuție de excepție din Dune, în partea a doua a producției. El va juca rolul lui Emperor of the Universe. În adaptarea lui David Lynch, din 1984, rolul a fost jucat de Jose Ferrer.

În plus, aceasta nu este singura surpriză: regizorul Denis Villeneuve a declarat, în repetate rânduri, pentru diverse publicații de nișă, că va face tot posibilul să evite greșelile comune pe care le fac, de regulă, filmele care beneficiază de o continuare. Cu alte cuvinte, scenariul va fi trecut prin suficiente filtre încât să nu dea naștere clasicelor anomalii.

Dune 2 pare să fi evitat deja două tendințe de producție care deseori diluează continuările cinematografice: în primul rând, filmul a fost planificat în prealabil, mai degrabă decât în mod receptiv, mandatat de studio și, în al doilea rând, este probabil ca povestea sa să aibă o narațiune riscantă, nu doar bazându-se pe ceea filmul original.

Citește și: