VIDEO Cel mai nou joc de la Netflix, o creație exclusivă de la creatorii Monument Valley

VIDEO Cel mai nou joc de la Netflix, o creație exclusivă de la creatorii Monument Valley

Dacă ai fost vreodată fascinat de Monument Valley al celor de la ustwo, pe lângă faptul că îl vei putea experimenta pe PC în viitorul apropiat, creatorii îndrăgitei serii vor lansa un joc complet nou exclusiv pentru Netflix.

Cei de la Netflix își iau foarte în serios componenta de gaming a serviciului de streaming, iar parteneriatul cu ustwo este cea mai recentă confirmare a acestui fapt. Primele detalii despre Desta: The Memories Between au ajuns online în urmă cu aproximativ o săptămână, în timp ce acum aflăm că este vorba despre o creație exclusivă pentru îndrăgitul serviciu de streaming. În mod previzibil, trebuie să fii abonat la Netflix pentru a-l juca.

Cât de special este Desta: The Memories Between, creat pentru Netflix

Jocul va fi de tip turn-based, similar cu un joc de șah în sensul că trebuie să-ți aștepți rândul pentru a mai face o mutare. Are elemente sportive și de aventură, dar, la fel ca în cazul Monument Valley, spațiul efectiv de manevră este unul destul de restrâns. Momentul efectiv al lansării nu este foarte clar, dar ar trebui să-l poți juca în lunile care urmează.

Oficialii Netflix au ținut să menționeze că, deși vei putea experimenta Desta: The Memories Between și pe alte platforme, la un moment dat, varianta de pe Netflix nu va include microtranzacții și niciun fel de achiziții suplimentare.

Ca poveste, Desta gravitează în jurul unui tânăr de 20 și ceva de ani care se întoarce acasă după decesul tatălui său. Scopul tău este să ajuți personajul principal să treacă peste visele sale anterioare, dar și peste particularitățile realitățile, rezolvând o serie de puzzle-uri și vorbind cu oamenii care au rămas în urmă. Dacă te-ai mai jucat titluri cu o mecanică similară, s-ar putea să-ți aducă aminte de Hades și Into the Breach. Acesta este cel mai recent efort al celor de la Netflix de a atrage și gameri în curtea sa, nu doar pasionați de filme și seriale. Va fi interesant dacă, pe termen lung, va putea concura de la egal la egal cu Apple Arcade și Google Play Pass.

Citește și: