22 oct. 2022 | 07:25

Foxconn vrea să lupte cu Tesla: ce planuri are producătorul Apple

ACTUALITATE
Foxconn vrea să lupte cu Tesla: ce planuri are producătorul Apple

Gigantul tehnologic taiwanez Foxconn a dezvăluit încă două prototipuri de vehicule electrice, inclusiv o camionetă, deoarece a declarat că producția comercială pentru alte două modele va începe mai târziu în acest an.

Cel mai mare producător de electronice contractuale din lume, Foxconn joacă deja un rol principal în asamblarea gadgeturilor pentru o serie de mărci internaționale de top, inclusiv iPhone-urile Apple.

Compania s-a diversificat dincolo de asamblarea electronicelor și a îmbrățișat afacerea competitivă, dar în expansiune rapidă, cu vehiculele electrice, dezvăluind trei concept car anul trecut.

Președintele Foxconn Young Liu a prezentat încă două prototipuri la evenimentul media de marți din Taipei – un hatchback sportiv numit Model B și un pick-up, Model V.

El a anunțat, de asemenea, că producția comercială va începe până la sfârșitul anului pe autobuzul electric al grupului, prezentat anterior, și un vehicul utilitar sport de familie.

„Foxconn a redus la jumătate timpul de proiectare și a redus costurile de dezvoltare cu o treime, luând un vehicul electric de la concept la gata de producție”, a spus Liu.

Un constructor de contract de bază

Foxconn intenționează să facă cu vehiculele electrice ceea ce a făcut pentru gadgeturi – să devină un constructor de contract de bază.

Strategia sa este de a construi vehicule pentru clienți, mai degrabă decât de a le vinde sub propriul nume, folosind prototipurile ca ghid.

Liu a spus că unul dintre clienții săi, producătorul auto taiwanez Luxgen, a primit 15.000 de precomenzi de clienți în mai puțin de două zile pentru mașina sa N7, care se bazează pe modelul C Foxconn dezvăluit anul trecut.

Foxconn a început, de asemenea, să construiască vehicule electrice pentru Lordstown Motors, după ce a finalizat achiziționarea unei foste fabrici General Motors din Lordstown, Ohio, în luna mai.

Luna aceasta, a semnat un memorandum de înțelegere cu INDIEV Inc, cu sediul în SUA, pentru a construi primul prototip de vehicul electric INDI One la unitatea sa din Ohio.

Printre partenerii săi se numără și Fisker, unul dintre numeroasele startup-uri de mașini electronice din SUA care speră să provoace într-o zi supremația Tesla.

Fisker a reafirmat recent planurile ca Foxconn să-și construiască viitorul model Fisker Pear la fabrica din Ohio, începând cu 2024.

De ani de zile s-a raportat pe scară largă că Apple are un proiect secret de mașină electronică, ceva Foxconn ar putea fi într-un loc ideal pentru a fi partener, având în vedere relația sa existentă cu gigantul din California.