Forțele ucrainene au aruncat în aer un pod traversat de blindate rusești la Izium FOTO

Forțele ucrainene au aruncat în aer un pod traversat de blindate rusești la Izium FOTO

O unitate de operațiuni speciale ucrainene a distrus un pod în timp ce un convoi rus l-a traversat în timp ce se îndrepta spre Izium, în regiunea de sud-est Harkiv, a susținut joi Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei într-un comunicat.

Pod traversat de blindate rusești la Izium, aruncat în aer de ucraineni

Oficialii ucraineni au raportat lupte grele în vecinătatea Izium în ultimele zile, spunând că forțele ruse încearcă să ajungă în regiunea de est Donbas din direcția orașului.

Declarația susținea că unitatea ucraineană a distrus podul cu o încărcătură explozivă în timp ce un convoi al unui vehicul blindat Tiger l-au traversat mai multe camioane.

CNN nu a putut verifica independent afirmația. Forțele ucrainene au distrus un pod cheie în regiunea Kiev pentru a încetini avansul forțelor ruse în primele zile ale războiului.

Miercuri, o echipă CNN a asistat la bombardarea intensă a cartierului rezidențial Saltivka, din nord-estul Harkov, un oficial local spunând că crede că Rusia intensifică atacurile pe fondul unei noi etape a operațiunilor militare în regiune.

Oficialii ucraineni au avertizat zile întregi că se așteaptă la o ofensivă majoră din partea forțelor ruse în regiunea vecină, estul Donbas, pe măsură ce Rusia își repoziționează trupele și echipamentele în urma unei eșuări de a lua capitala Kiev.

50 de zile de la începutul invaziei Rusiei

Joi se împlinesc 50 de zile de când Rusia și-a început invazia neprovocată a Ucrainei pe 24 februarie.

Asaltul inițial a început înainte de zori cu o serie de atacuri cu rachete și cu ajutorul artileriei cu rază lungă de acțiune, înainte de a se răspândi rapid în centrul și estul Ucrainei, când forțele ruse au atacat țara din trei părți.

Dar planul președintelui rus Vladimir Putin de a răsturna rapid Kievul a eșuat în fața rezistenței ucrainene puternice, a eșecului în atingerea superiorității aeriene în Ucraina, a problemelor de comandă, control și aprovizionare și prin pierderi mari de personal.

Pe măsură ce forțele ruse se retrag din zonele din apropierea Kievului pentru a se reorienta spre est, ororile ocupației lor au fost clarificate prin rapoarte despre victime și ucideri civile pe scară largă, torturi, dispariții și alte atrocități. Orașele din toată țara continuă să fie bombardate necruțător în timp ce Rusia desfășoară o serie devastatoare de atacuri aeriene, creând o catastrofă umanitară.