Ford Ranger este la mare căutare: ce se întâmplă cu numărul comenzilor

Ford Ranger este la mare căutare: ce se întâmplă cu numărul comenzilor

Australienii continuă obsesia pentru Ford Ranger, iar în ciuda faptului că nicio persoană nu a luat mașina pentru un test drive toate modelele au fost vândute până în anul următor.

Cele mai scumpe două modele din noua generație Ford Ranger sunt vândute până în 2023, după ce au fost făcute 17.000 de comenzi înainte ca mașinile să ajungă în showroom-uri.

Australienii care au pus mâna pe pachetul premium se vor bucura de faruri high-end, un sistem audio premium și o serie de accesorii încorporate suplimentare.

Cele două modele nu sunt ieftine, Ford Ranger Raptor costând în jur de 93.000 USD și Ford Ranger Wildtrak, cu pachet premium, costând până la 75.000 USD.

Șoferii care doresc să cumpere Ford Ranger Raptor 2023 vor trebui să aștepte cel puțin nouă luni, primele livrări urmând să fie în iulie, a raportat drive.com.au.

Așteptarea este puțin mai scurtă pentru Ford Ranger Wildtrak turbo diesel V6 cu pachet premium, australienii sperând să-și primească mașinile în aproximativ opt luni.

Pachetul premium include o configurație audio Bang & Olufsen cu 10 difuzoare și un panou de control al comutatorului pentru accesorii.

Noul model Raptor al Ford sosește cu o lună în întârziere, după ce o lipsă globală de semiconductori și noile faruri cu LED-uri matrice ale companiei au declanșat întârzieri masive.

Unii clienți și-au sacrificat alegerea culorii și a opțiunilor pentru a pune mâna pe noul Ranger Raptor și mai repede.

Întârzieri masive

Noile faruri folosesc tehnologie care poate masca individual traficul care se apropie atunci când este folosită faza lungă.

Farurile asigură că șoferul nu este orbit de traficul care se apropie, menținând în același timp un fascicul lung de lumină în jurul mașinilor din jur.

Ford Ranger este primul vehicul de dimensiuni medii din lume care oferă noile faruri, cu caracteristica populară extinsă la modelul Wildtrak.

Producătorul se aștepta ca 10 până la 20% dintre cumpărători să aleagă pachetul premium, cu toate acestea, rata comenzilor anticipate era mai aproape de 80%.

Caracteristica este standard pe Ranger Raptor 2023 cu faruri de rezervă deviate pentru a satisface cererea pentru modelul Wildtrak.

Producția farurilor de înaltă tehnologie a fost amânată din cauza blocajelor recente care au afectat furnizorii importanți din China.

Ford Australia a confirmat că au fost făcute 17.000 de comenzi pentru toate modelele Ranger, clienții fiind anunțați despre întârzieri printr-o declarație pe rețelele de socializare.

„Colaborăm cu echipa noastră pentru a face tot posibilul pentru a aduce cât mai multe modele Ranger, Ranger Raptor și Everest clienților cât mai curând posibil”, se spune în comunicat.

„Provocările globale ale semiconductorilor și lanțului de aprovizionare legate de Covid, combinate cu cererea foarte mare pentru anumite variante, înseamnă că, din păcate, unii clienți se vor confrunta cu așteptări prelungite.

„Vrem să fim cât mai transparenți posibil și, în prezent, anticipăm timpi de așteptare prelungiți în special pentru trei variante.”

Citește și:
Etichete: