Continuă problemele pentru Ford: număr uriaș de mașini rechemate în service

Continuă problemele pentru Ford: număr uriaș de mașini rechemate în service

Rechemarea acoperă anumite modele Escape, C-Max, Fusion și multe altele. Ford are cunoștință de șase rapoarte care susțin daune materiale și 1.630 de rapoarte de garanție.

Ford recheamă peste 2,9 milioane de vehicule din SUA pentru o defecțiune la schimbarea vitezelor, care a fost legată de patru rapoarte care susțin o rănire.

Retragerea acoperă anumite vehicule Escape 2013-19, C-Max 2013-18, Fusion 2013-16, Transit Connect 2013-21 și Edge 2015-18.

Aceste vehicule ar putea avea o bucșă deteriorată sau lipsă care le împiedică să treacă în treapta de viteză prevăzută și ar putea determina vehiculul să se miște într-o direcție neașteptată, potrivit unui raport de rechemare transmis NHTSA săptămâna trecută.

Vehiculele afectate s-ar putea deplasa chiar și după ce șoferul pune vehiculul în „parcare”, crescând riscul unui accident sau al unui accident, se arată în raport.

„În plus, dacă un vehicul este oprit într-o stare de viteză diferită de „parcare”, indiferent de poziția manetei schimbătorului de viteze, motorul nu va reporni”, a spus Ford în raport.

Ford pare că nu are parte de o pauză de la probleme

Ford a declarat pentru NHTSA că este, de asemenea, la curent cu șase rapoarte care susțin daune materiale și 1.630 de rapoarte de garanție.

Cauza defectului este necunoscută, dar ar putea fi legată de căldura și umiditatea care contribuie la degradarea bucșei, pe baza anchetei Ford.

Pentru a remedia problema, dealerii vor înlocui bucșa de sub capotă și vor adăuga un capac de protecție peste bucșa cablului de schimbare.

Hi-Lex din Rochester Hills, Michigan, furnizează bucșa cablului de schimbare, potrivit raportului.

Dealerii au fost anunțați, iar proprietarii de vehicule vor fi anunțați începând cu 27 iunie.

Până în acest an, Ford a emis 38 de retrageri – cea mai mare de către orice producător – care afectează aproape 7 milioane de vehicule, conform datelor NHTSA. Unele dintre aceste vehicule pot face parte din mai mult de o campanie de rechemare.

Citește și:
Etichete: