Mașinile electrice pot avea probleme: Ford recheamă un număr impresionant

Mașinile electrice pot avea probleme: Ford recheamă un număr impresionant

Producătorul auto a spus că o problemă a bateriei ar putea rezulta în supraîncălzirea acesteia. Dealerilor li s-a spus să nu livreze vehiculele până când nu se face o remediere.

Ford Motor recheamă 48.924 de crossover-uri Mustang Mach-E în SUA, în urma unui defect de siguranță care ar putea cauza pierderea puterii vehiculului electric.

În plus față de rechemare, Ford a emis o oprire a vânzării pentru Mach-E, potrivit unui memoriu pentru dealeri. Conform noilor comenzi, comercianții cu amănuntul nu au voie să finalizeze vânzarea prin livrarea vehiculului clienților.

Producătorul auto, în memoriu, a spus că principalii contactori ai bateriei de înaltă tensiune ai vehiculului s-ar putea supraîncălzi, ceea ce duce la o defecțiune care ar putea face ca vehiculul fie să nu pornească, fie să piardă imediat puterea de propulsie în timpul mișcării.

Ford a spus că vehiculele afectate au fost construite în perioada 27 mai 2020 până în 24 mai 2022, la fabrica sa din Cuautitlan, Mexic.

Un purtător de cuvânt Ford a spus că soluția este o actualizare de software, iar producătorul auto se așteaptă să implementeze această actualizare luna viitoare. Compania a spus că proprietarii vor avea opțiunea fie de a finaliza actualizarea prin aer, fie de a-și duce vehiculul la un dealer Ford.

Ford speră la o soluție rapidă

Ford a spus că nu există investigații deschise cu NHTSA legate de această problemă.

Rechemarea este cea mai mare pentru crossoverele electrice de profil înalt de până acum.

Ford a rechemat 38.000 de Mach-E în America de Nord și Europa în septembrie anul trecut, pentru parbrize și trape care ar putea cădea în mod necorespunzător.

În martie 2021, a rechemat un număr mic de vehicule din cauza unor șuruburi defecte ale cadrului auxiliar.

Ford a vândut aproximativ 42.000 de Mustang Mach-E în SUA de când a fost pus în vânzare la sfârșitul anului 2020.

Ford a devenit în 2021 al doilea cel mai bun vânzător de vehicule electrice din țară, după Tesla, din cauza popularității lui Mach-E, care anul trecut a fost numit vehiculul electric inaugural al anului pentru mașini și șoferi și a primit în general recenzii pozitive.

Citește și: