Firmele își strigă disperarea: angajaților nu le mai pasă de principii, se gândesc doar la bani și avantaje

Firmele își strigă disperarea: angajaților nu le mai pasă de principii, se gândesc doar la bani și avantaje

Firmele din România traversează, pe lângă toate problemele financiare, o criză acută de forță de muncă. Managerii se plâng de faptul că fie cu găsesc oameni dornici de muncă, fie cei pe care îi au nu mai dau nici doi bani pe loialitate, pe carieră, ci sunt interesați strict de câți bani primesc și cât de repede.

Retail-ul este un domeniu profund afectat de deficitul de personal care macină, per ansamblu, întreaga piață a muncii. Angajatorii din acest domeniu susțin că lucrurile au devenit extrem de dificil de manageriat, în relația șef-angajat.

„La finalul anului trecut au crescut foarte mult prețurilor produselor din cadrul retailerilor. În mometul în care au crescut prețurile, consumul a scăzut și, practic, vânzările au fost mai reduse. Când nu ai vânzări, automat nu ai nici buget pentru investiții, în speță în salarii. (…) Într-o lipsă totală de personal în piață, ce forță era disponibilă licita pentru cel mai bun pachet salarial”, explică Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, companie ce furnizează servicii de merchandising și de recrutare de personal, pentru profit.ro.

Conform acestuia, în ianuarie, odată cu majorarea salariului minim pe țară, am avut un impact de 6% în acele salarii, care erau peste salariul minim pe economie. Așadar, retailerii au fost nevoiți să scoată mai mulți bani pentru salarii atât pentru angajații din exterior, care prestează activități de outsourcing, cât și pentru personalul intern. Iar vânzările nu au fost corelate cu această creștere a salariilor.

„Dacă în trecut discutam despre programe de carieră, loialitatea angajatului, în momentul de față nu mai avem astfel de repere. Tot ce contează e strict legat de ce primesc în mână și cât de rapid primesc de la momentul prestației”, a mai spus acesta.

Acesta fiind contextul, antreprenorii din domeniu își îndreaptă toate speranțele către lucrătorii străini. Și nu sunt singurii! În construcții, de asemenea, managerii companiilor de profil au de gând să importe masiv forță de muncă, din cauza deficitului existent pe piața din România.

Ce se întâmplă cu românii? Explicațiile sunt multiple, spun specialiștii. Majoritatea muncitorilor preferă să plece peste hotare, unde salariile sunt mai atractive, iar recentele relaxări de restricții favorizează acest fenomen. De asemenea, avem și acea categorie de persoane care preferă să rămână în afara câmpului muncii, pe venitul minim garantat de stat, motivând că nu ies mai avantajați dacă merg la serviciu.

Citește și: