Ultimul secret al Windows a fost descoperit: de ce a durat 37 de ani

Ultimul secret al Windows a fost descoperit: de ce a durat 37 de ani

Un utilizator îndrăzneț și incredibil de dedicat a descoperit un dialog ascuns în Windows 1.0. Așa este, prima versiune a sistemului de operare, lansată în noiembrie 1985.

Grație lui Lucas Brooks, care a distribuit descoperirea pe Twitter. Mesajul secret este pur și simplu o listă a dezvoltatorilor care au lucrat pe Windows 1.0, deși nu este o parte a software-ului pe care îl poți găsi prin mijloace convenționale.

Easter Eggs ascunse în software pot lua tot felul de forme, iar unele sunt mai bine ascunse decât altele. Faptul că acesta a durat aproape 37 de ani pentru a-l descoperi înseamnă că a fost ascuns destul de atent.

Potrivit lui Brooks, dialogul ascuns a fost plasat în formă criptată la sfârșitul fișierului bitmap smiley inclus cu sistemul de operare. În 1985, de fapt, nu existau instrumente care să poată descoperi acest tip de date suplimentare.

windows

O listă interesantă

Poate că cel mai notabil nume din lista recent dezvăluită este Gabe Newell, acum președinte la Valve – cunoscut pentru orice, de la Half-Life la Steam Deck. Newell a lucrat la Microsoft din 1983 până în 1996, când a plecat pentru a fonda Valve.

Așa că ai grijă dacă încă te joci cu software-ul vechi de zeci de ani, pentru că ar putea exista câteva secrete care nu au fost încă descoperite. De atunci, Brooks a găsit același dialog și în Windows 2.0.

Easter Eggs atrag atât dezvoltatorii, cât și utilizatorii deopotrivă, combinând puzzle-uri și secrete și un fel de acord între oamenii care lucrează la o bucată de software sau un joc și utilizatorii de la celălalt capăt al procesului.

Android a inclus un astfel de „secret” ani de zile, pe care îl poți găsi de obicei în secția „despre telefon” din setări.

Surprizele de acest gen se găsesc și în multe alte produse Google – încearcă să introduci „askew” în motorul de căutare Google și vezi ce se întâmplă.

A existat chiar și un simulator de zbor complet ascuns în Microsoft Excel 97, deși, din păcate, nu a ajuns în versiunile ulterioare ale aplicației. Și apoi, desigur, există tradiția continuă de a împacheta Easter Eggs în filme și emisiuni TV.