Windows 11 vine cu o veste proastă: cu ce te mai stresează Microsoft acum

Windows 11 vine cu o veste proastă: cu ce te mai stresează Microsoft acum

Microsoft are în plan noi schimbări, odată cu lansarea Windows 11, cel mai nou sistem de operare al gigantului. Din nefericire, nu toate veștile pot fi catalogate ca fiind bune, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Poate că vă amintiți că, de ceva vreme, Microsoft a prins obiceiul de a aplica watermark-uri pe toate sistemele de operare ce nu dețin o licență validă. Cu alte cuvinte, gigantul te lasă să-l folosești chiar și așa, însă în lipsa codului de activare, îți limitează anumite opțiuni și-ți aplică un text mic, în colțul din dreapta-jos al ecranului, în care te anunță că ar fi cazul să-ți faci rost de o variantă oficială. Această măsură este valabilă și în cazul Windows 10, cel mai întâlnit sistem de operare al Microsoft, în momentul de față.

Și cum companiei lui Bill Gates pare să înceapă să-i placă metoda cu watermark, conform unei informații recente, se pare că o va extinde și în cazul altor eventuale neconcordanțe.

Windows 11 „te trage de urechi” dacă nu îl instalezi pe un computer care să se ridice „la valoarea sa”

Spre exemplu, în cazul Windows 11, ai putea să primești o avertizare sub formă de watermark dacă computerul sau laptopul tău nu întrunește condițiile minime de instalare, din punct de vedere al hardware-ului.

Compania a început să testeze deja watermark-ul în versiunile brute de Windows 11, lansate în februarie.

Windows 11 necesită, în mod oficial, fie un procesor Intel Core de a 8-a generație, fie un cip AMD bazat pe o Zen+ sau Zen 2. Mulți cred că limita este arbitrară și au folosit o modificare a registrului, aprobată de Microsoft, pentru a ocoli verificarea procesorului și a instala sistemul de operare fără să fie deranjați de acest mesaj. Microsoft a avertizat că ar putea să nu ofere actualizări pentru aceste computere, dar software-ul ar trebui să funcționeze în continuare, cât de cât decent.

Cu alte cuvinte, soluții de dezactivare a enervantului mesaj se pot găsi, însă nimeni nu garantează că Windows 11 va putea să funcționeze optim pe computerul sau laptopul tău, dacă acesta nu îndeplinește condițiile minime, de mai sus, în ceea ce privește procesorul.