Fenomen fără precedent în timpul grevei STB. Ce s-a întâmplat în București, în două zile, cu Uber și Bolt

Fenomen fără precedent în timpul grevei STB. Ce s-a întâmplat în București, în două zile, cu Uber și Bolt

Prețurile la serviciile de ridesharing din București, Uber și Bolt, au explodat ieri și azi, în timpul grevei STB.

Greva angajaților STB, un protest spontan al șoferilor de autobuze și troleibuze și al vatmanilor, s-a transformat ieri dimineață, la ora 4, dintr-o amenințare într-o certitudine. Și greva a continuat și astăzi.

Aproape 1500 de mijloace de transport în comun care ar fi trebuit să iasă pe traseu nu au mai făcut asta.

Unul dintre efectele grevei STB a fost că o călătorie ridesharing, care ar fi costat, de exemplu, 17-18 lei, a fost taxată cu 50 de lei. Un alt drum, care ar fi costat, în mod obișnuit, cel mult 20 de lei, a fost taxat cu 55 de lei.

Efectele grevei STB: explozia prețurilor la Uber și Bolt

Cererile pentru taxi și pe aplicațiile de ridesharing au explodat. Ca urmare, acesta este motivul pentru care prețurile au crescut la Uber și Bolt, principalele servicii de ridesharing din Capitală. Bucureștenii care nu au mai prins loc la metrou sau care nu au dorit să se înghesuie în subteran, au apelat la serviciile de ridesharing precum Uber sau Bolt.

STB are 10.600 de angajați, conform lui Adrian Criț. El afirmă că salariul mediu brut în STB în 2021 a fost de aproximativ 7.000 de lei, adică undeva la 4.000 de lei.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan spune că protestul angajaților STB afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

”O acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni: elevi, pensionari, oameni care trebuie să meargă la lucru. Este o grevă ilegală pentru că ne aflăm în stare de alertă. Este o stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve. Există o obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime. Acțiunea în instanță este scrisă, este depusă la Tribunalul București, prin STB, prin care se spune că acțiunea e ilegală, se cere reluarea lucrului. Această grevă este o activitate care afectează viața a sute de mii de bucureșteni. Nu este o grevă spontană așa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ. Avem o plângere penală împotriva acestora”, a declarat primarul, joi dimineața.

Citește și: