24 aug. 2021 | 09:35

Bilete gratis pentru transportul în comun, în acest oraș: ce trebuie să faci

ACTUALITATE
Bilete gratis pentru transportul în comun, în acest oraș: ce trebuie să faci

Dacă ești în Cluj, poți să mergi gratis cu transportul în comun. Iată ce trebuie să faci pentru asta.

Se va putea merge din nou gratuit cu autobuzul în Cluj-Napoca, cu condiția efectuării a 20 de genuflexiuni, scrie Profit.ro. Programul ”Biletul de Sănătate” revine în orașul transilvănean după succesul de anul trecut.

În perioada octombrie – decembrie 2020, în cadrul proiectului-pilot inițiat de Sports Festival s-au efectuat peste un milion de genuflexiuni, pentru care s-au eliberat 55.000 de bilete de autobuz. Asta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport, susțin inițiatorii proiectului.

În acest an, se vor elibera bilete contra activității sportive și pentru zona metropolitană și vor fi valabile șapte zile lucrătoare.

Automatul va funcționa zilnic, între orele 08.00-20.00. Deci, ar fi bine să-ți faci încălzirea și să treci la treabă.

S-au schimbat prețurile în București: transportul în comun, semnificativ mai scump

În București, pe de altă parte, situația stă exact invers.

Din 2008 și până în prezent, STB și Metrorex nu au mai umblat la tarifele de transport în comun. Lucrurile s-au schimbat acum și ar fi bine să ai în vedere scumpirile semnificative, când îți calculezi bugetul.

Începând la 1 august, un bilet comun STB/Metrorex a sărit până la cinci lei. Conform Ministerului Transporturilor, armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei).

În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Ca referință, un bilet comun oferă acces pentru 90 de minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou.

Dar se fac și lucruri bune. Societatea de Transport București este responsabilă de transportul în comun din capitală, cu excepția metroului. Din această poziție, tocmai a anunțat că va fi introdusă o nouă aplicație pentru facilitarea transportului în condiții de legalitate.