Fast & Furious 10, începutul sfârșitului pentru franciză: de ce e mai bine că se termină acum

Fast & Furious 10, începutul sfârșitului pentru franciză: de ce e mai bine că se termină acum

Fast & Furious 10 face parte din finalul The Fast Saga, dar nu va fi capitolul final, în sine. Va exista, de asemenea, și Fast 11, cele două acționând împreună ca o concluzie în două părți a seriei Fast & Furious. Cu toate astea, Luke Hobbs, interpretat de Dwayne Johnson, nu se va mai întoarce.

Atât francizele Harry Potter, cât și cele Twilight s-au încheiat cu povești formate din două părți, iar în timp ce Universul cinematografic Marvel este încă în desfășurare, Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame au funcționat efectiv ca o poveste în două părți pentru Saga Infinity. Fast Saga s-ar putea încheia oarecum diferit, Fast & Furious 10 și Fast 11 nefiind filmate „paralel” și, prin urmare, probabil că nu au același interval de timp între capitole. Rămâne de văzut ce va fi de fapt.

Fast & Furious 10, primul film al „marelui sfârșit”

În ceea ce privește motivul pentru care franciza Fast & Furious se va încheia cu Fast 11, cifrele din cinematografe își spun cuvântul, cu toate că F9 a avut încasări decente, însă nu spectaculoase, comparativ cu primele filme apărute.

După cum a explicat Vin Diesel, care este și producător executiv al serialului, Fast 11, care încheie seria, vine la momentul potrivit. „Fiecare poveste bună are nevoie de un final; fiecare carte pe care ați citit-o are un ultim capitol; aceasta este natura povestirii”, a adăugat actorul.

Ideea ca The Fast Saga să aibă un final absolut cu Fast & Furious 10 și 11, este doar una dintre multele realizări neașteptate ale francizei. Primele filme Fast & Furious din serie au fost, în mare, povești de sine stătătoare, cum ar fi The Fast & Furious: Tokyo Drift, care nu a avut aceeași structură narativă și nici dominație comercială pe care ar fi avut-o mai târziu, dacă ar fi apărut.

Așadar, în concluzie, toate lucrurile frumoase au un sfârșit, la un moment dat. Fanii francizei nu ar trebui să se simtă întristați din pricina deciziei, ci mai degrabă bucuroși că oamenii din spatele ei știu când să se oprească, astfel încât să ofere un final cu adevărat epocal, ce va fi ținut minte ani de zile, de-acum încolo.