Explozii într-o mină din Polonia. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci sunt răniți

Explozii într-o mină din Polonia. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci sunt răniți

Două explozii uriașe de gaz au avut loc la mina de cărbune Pawlowka de la Pawlowice Slawskie (sud). În urma tragediei, patru oameni au murit, 21 au fost răniți, iar alte opt au fost dați dispăruți.

Explozii într-o mină din Polonia. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci sunt răniți

”Bilanţul tragic al exploziei de gaz de mină, metan, în Mina Pniówek, la Pawlowice, se ridică la patru morţi. 21 de persoane au fost spitalizate. Nu ne aflăm în contact cu opt persoane care muncesc în subteran”, a anunţat într-un comunicat societatea JSW.

Șeful guvernului polonez vine cu un mesaj. Mateusz Morawiecki le-a transmis sincere condoleanţe membrilor familiilor lucrătorilor care au decedat.

Din primele date, se pare că prima explozie a avut loc la primele ore ale zilei de 20 aprilie, la o adâncime de 1.000 de metri. La acel moment se aflau în acel loc 42 de mineri, majoritatea alegându-se cu arsuri la nivelul feței și corpului.

Cea de-a doua explozie a avut loc chiar în mijlocul unei operaţiuni de salvare şi i-a lovit din plin pe voluntarii care încercau să salveze victimele. Căutările au fost suspendate din cauza condiţiilor nefavorabile în subteran, a anunţat într-un comunicat JSW.

„Operațiunea de salvare a fost suspendată temporar până când bariera de praf, care protejează baza de salvare împotriva exploziei provocate de gazul metan, este refăcută”, a spus compania într-un comunicat.

Echipajele de salvare au intervenit de urgență. Au fost trimise pe teren 13 grupuri diferite. Anunțul făcut de premierul Poloniei

Directorul Centrului de Tratare a Arsurilor a informat că pacienții transportați după explozia de metan din mina Pniówek au arsuri grave. El a adăugat că primul pacient a fost transportat la spital cu elicopterul, iar următorii pacienți au fost transportați, printre alții ambulante.

Potrivit informațiilor companiei, la acțiune iau parte 13 echipe de salvare. Prim-ministrul Mateusz Morawiecki și-a anunțat sosirea la mina Pniówek miercuri.

„O veste foarte tristă”, a scris viceprim-ministrul Jacek Sasin pe Twitter. „Patru mineri au murit în urma unei explozii în mina Pniowek. Căutarea altor șapte este în desfășurare… Mă alătur în rugăciune familiilor minerilor și celor dragi lor”.

 

Citește și:
Etichete: