Explozie într-o mină din Serbia. Cel puțin 8 oameni au murit și 20 au fost răniți

Explozie într-o mină din Serbia. Cel puțin 8 oameni au murit și 20 au fost răniți

Cel puțin opt persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în timpul unei explozii la o mină din sudul Serbiei, a transmis, vineri, postul public RTS, citând spitalul local, transmite The Sun. Tragedia s-a petrecut în apropiere de oraşul Aleksinac și se crede că a fost provocată de o explozie de gaz metan. Mai multe detalii, în continuare.

Explozie puternică într-o mină din Serbia

O explozie puternică a avut loc vineri la o mină de cărbune din sudul Serbiei. Cel puțin opt mineri au fost uciși și alți peste 20 au fost răniți în urma exploziei, a informat vineri presa de stat, transmite The Sun.

Având în vedere că în acelaşi schimb lucrau în total 49 de mineri în momentul accidentului, există temeri că mai mulți muncitori au rămas blocaţi în subteran.

Tragedia a avut loc în jurul orei 06:00, ora locală (04:00 GMT), provocând prăbușirea minei de cărbune Soko, în apropierea orașului Aleksinac, a informat postul public RTS. Se crede că accidentul a fost provocat de o explozie de gaz metan.

„Până acum am internat 18 mineri răniți. Trei dintre ei sunt în stare gravă“, a declarat Goran Vidic, directorul spitalului Aleksinac.

„Toți pacienții care nu au avut urgențe sau operații au fost externați. Am pregătit alte saloane în clădire“, a continuat el.

Doi mineri sunt, de asemenea, tratați în orașul Nis din apropiere, a transmis RTS. O echipă ajunsă la fața locului a reușit să salveze circa 12 persoane, însă mai multe au rămas prinse în subteran.

Citește și: Incendiu la un depozit de combusibil în orașul rusesc Belgorod, lângă granița cu Ucraina VIDEO

Cel puțin 8 mineri au murit, iar alți 20 au fost răniți

Regiunea Aleksinac este un bazin minier important din Serbia, unde sectorul energetic rămâne puternic dependent de cărbune pentru energie.

Zona a fost scena mai multor tragedii similare în trecut. În noiembrie 1989, 91 de mineri au fost uciși în urma unui incendiu cauzat de o eroare umană.

„Situația de aici este grea, au venit și rudele, oamenii sunt supărați. Din păcate, acesta nu este primul nostru accident. Aleksinac și împrejurimile sunt cunoscute pentru asta, s-a întâmplat din nou acum“, a afirmat Vidic.

Mina Soko este situată în partea de sud a Serbiei, la aproximativ 200 de kilometri de capitala Belgrad și este în funcțiune de la începutul secolului al XX-lea.

Citește și: