26 apr. 2022 | 07:00

Elon Musk versus Bill Gates, războiul miliardarilor: acțiunile Tesla, mai problematice decât ai crede

ACTUALITATE
Elon Musk versus Bill Gates,  războiul miliardarilor: acțiunile Tesla, mai problematice decât ai crede

Elon Musk a început un război mediatic cu Bill Gates. La centrul conflictului dintre cel mai bogat om din lume și ocupantului locului șase în același clasament, se află acțiunile Tesla.

Dacă îl urmărești pe Elon Musk pe Twitter, vei vedea în ultimele zile o serie de glume la adresa lui Bill Gates. Dincolo de meme, însă, șeful Tesla are o problemă foarte serioasă cu co-fondatorul Microsoft. Nu de alta, dar conform datelor obține de cel mai bogat om din lume, Bill Gates a făcut niște plasamente de tip short-selling pentru acțiunile Tesla. În traducere, ”a pariat” pe faptul că acțiunile Tesla se vor duce în cap.

Elon Musk, supărat pe Bill Gates

Încă de vineri, CEO-ul Tesla a început postările pe marginea acestui subiect. A început recunoscând că l-a întrebat pe Gates dacă vinde acțiuni în lipsă ale producătorului de mașini electrice.

”Am auzit de la mai mulţi oameni de la TED că Gates mai avea jumătate de miliard învestită în short-selling cu acţiuni Tesla, motiv pentru care l-am întrebat, aşa că nu este tocmai secret”, a spus Musk în tweet. Afirmația a venit ca răspuns la întrebarea unui utilizator de Twitter pornind de la o captură de ecran a conversației dintre Musk și Gates care a început să circule pe internet. ”Da, dar nu l-am divulgat la NYT. Trebuie să fi obţinut-o prin prietenii prietenilor.”, a insistat șeful Tesla și SpaceX.

Conform datelor verificate de CNBC pe marginea subiectului, conversația nu a fost una foarte stufoasă, dar nici agresivă. ”Mai aveţi o poziţie scurtă de jumătate de miliard de dolari faţă de Tesla?”, a fost întrebarea inițială. La care fostul șef Microsoft a răspuns: ”Îmi pare rău să spun că nu am închis-o. Aş dori să discut despre posibilităţile filantropice.”

”Îmi pare rău, nu pot să vă iau în serios filantropia cu privire la schimbările climatice când aveţi o poziţie scurtă masivă împotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbările climatice.”, a fost concluzia schimbului de mesaje.

Când Elon Musk a făcut afirmația de mai sus s-a bazat, printre altele, pe o declarație de anul trecut a lui Gates, făcut în cadrul unui interviu cu scriitoare de tech Kara Swisher.

”Este important să spunem că ceea ce Elon a făcut cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii la combaterea schimbărilor climatice pe care cineva le-a făcut vreodată. Şi ştii, subestimarea lui Elon nu este o idee bună.”, afirma la acea vreme unul dintre cei mai bogați filantropi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele