De unde are Elon Musk bani să cumpere Twitter? Acum au fost date cărțile pe față și i se vede forța financiară

De unde are Elon Musk bani să cumpere Twitter? Acum au fost date cărțile pe față și i se vede forța financiară

Excentricul miliardar Elon Musk nu renunță la ideea de a cumpăra gigantul Twitter, motiv pentru care tocmai a anunțat că a obținut angajamente de finanțare pentru această tranzacție care se poate dovedi a fi una dintre cele mai îndrăznețe investiții ale omului de afaceri.

Cu această ocazie, titratul magnat a confirmat scenariul conform căruia explorează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile platformei de social media, asta după ce oferta sa nesolicitată către board-ul companiei a rămas fără răspuns.

Amintim faptul că aceste lucruri se întâmplă în contextul în care Musk a devenit recent cel mai mare investitor individual al companiei de social media, dar și cel mai bogat om din toate timpurile.

Astfel, miliardarul a depus zilele acestea, la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA, un dosar în care a declarat că a achitat 46,5 miliarde de dolari pentru a-și finanța oferta de 54,20 dolari pe acțiune.

Documentele care fac lumină asupra banilor lui Musk

În respectivele documente, Elon Musk arată foarte clar faptul că a primit angajamente de finanțare în valoare totală de 25,5 miliarde de dolari de la Morgan Stanley Senior Funding și alte instituții financiare.

Morgan Stanley, Bank of America și alte câteva bănci au promis că vor împrumuta 25,5 miliarde de dolari și, dincolo de acest fapt, excentricul afacerist a depus propria scrisoare de angajament de capital. În textul respectivei scrisori, Musk s-a declarat dispus să acopere necesarul de finanțare suplimentar. Ar fi vorba despre aproximativ 21 miliarde de dolari.

El „căută să negocieze un acord definitiv pentru achiziția Twitter”, se indică în dosarul la care facem referire, „și este pregătit să înceapă astfel de negocieri imediat”.

În ultima poziție adoptată zilele acestea de oficialii Twitter, în raport cu oferta anterioară a lui Musk, gigantul social media preciza că „se angajează să efectueze o evaluare atentă, cuprinzătoare și deliberată pentru a determina cursul de acțiune care consideră că este în interesul companiei și al tuturor acționarilor Twitter”.

Citește și: