Elon Musk și criza globală: ce soluții vede cel mai bogat om din lume pentru petrol, natalitate

Elon Musk și criza globală: ce soluții vede cel mai bogat om din lume pentru petrol, natalitate

Elon Musk continuă să aibă niște opinii cât se poate de radicale pe foarte multe subiecte, chiar dacă, nu de puține ori, ajunge să se înșele. Cele mai recente avertismente ale miliardarului vizează natalitatea și exploatarea petrolului.

Deși mijlocul favorit de refulare al celui mai bogat om al planetei continuă să fie Twitter, Elon Musk a fost prezent la începutul acestei săptămâni la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei, unde urmează să participe la o conferință pe teme de energie. În acel context, a făcut mai multe declarații vădit controversate, deși nu este neapărat prima oară când a atras atenția asupra acestor aspecte.

Elon Musk vrea să faci mai mulți copii

La momentul de față, din câte se știe, Elon Musk are 10 copii, dar este convins că nu va rezolva de unul singur problema natalității din țările dezvoltate. Din acest motiv, și-a încurajat contemporanii să aibă ”mai mulți bebeluși”. În același context, a insistat pe faptul că exploatarea petrolului și a gazelor naturale trebuie să continue. ”Credeți-mă, criza bebelușilor este o mare problemă”, a declarat miliardarul în vârstă de 51 de ani, conform Agerpres.

La o întrebare legată de principalele provocări cu care se confruntă omenirea la ora actuală, fondatorul Tesla a insistat pe faptul că tranziția la energiile regenerabile este una foarte complexă și costisitoare. Subiectului preferat este însă rata natalității, pe care a clasificat-o ca fiind ”una dintre preocupările sale principale, poate mai puțin cunoscută”.

Dacă fenomenul îți este străin, merită să știi că România are mulți ani de când natalitatea este negativă, se nasc mai puțini oameni decât cei care își pierd viața, iar populația este cât se poate de îmbătrânită. Fenomenul a devenit evident și în țări extrem de populate, precum China. ”Este important ca oamenii să aibă suficient de mulţi copii pentru a perpetua civilizaţia”, a declarat Elon Musk. ”Se spune că civilizaţia umană ar putea să dispară printr-un ‘boom’ sau printr-un geamăt. Dacă nu avem suficient de mulţi copii, vom muri într-un geamăt, în timp ce purtăm scutece pentru adulţi. Ar fi deprimant”, a adăugat el.

„Da, faceţi mai mulţi copii. Cel puţin, faceţi suficient de mulţi copii pentru a menţine populaţia. Nu vrem ca populaţia să scadă atât de mult încât să sfârşim prin a dispărea”, a concluzionat cel mai bogat om din lume.

În contextul în care Norvegia este cel mai mare producător de petrol și gaze naturale din Europa de Vest, iar presiunea pe autoritățile din zonă a crescut foarte mult din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei, Musk a avut o opinie și pe acest subiect. ”Cred că într-o manieră realistă va trebui să mai folosim petrol şi gaze naturale pe termen scurt, altfel civilizaţia se va prăbuşi, mai ales în această perioadă marcată de sancţiunile adoptate împotriva Rusiei”, a mai spus el.

”Trebuie într-adevăr să folosim petrol şi gaze pe termen scurt. Trebuie într-adevăr să exploatăm petrol şi gaze pentru a menţine în funcţiune civilizaţia umană. Tranziţia către energiile sustenabile va avea nevoie de câteva decenii înainte de a fi finalizată. Energia eoliană din Marea Nordului, combinată cu seturi staţionare de baterii, ar putea fi o sursă foarte puternică şi sustenabilă de energie în timpul iernii”, a declarat Elon Musk, citat de Reuters.